Chystá sa ďalší diel Indiana Jonesa. Harrison Ford na plátne omladne vďaka počítaču

ta3 ČTK
27.11.2022 06:00

Budúci rok v lete dorazí do kín už piaty film zo série o archeológovi a dobrodruhovi Indianovi Jonesovi. Predstaviteľ hlavnej úlohy Harrison Ford mal v čase nakrúcania 80 rokov. V časti filmu, ktorá hovorí o starších udalostiach, preto jeho postavu počítačovo omladili, píše špecializovaný filmový server Empire.

Chystá sa ďalší diel Indiana Jonesa. Harrison Ford na plátne omladne vďaka počítaču
Profimedia

Začiatok nového filmu sa odohráva v roku 1944 a vracia sa k dejovej línii z filmov, ktoré vznikali v 80. rokoch 20. storočia. Indiana Jones v nich čelí nacistom, svojim odvekým nepriateľom. Režisér James Mangold uviedol, že úvodné scény sú ako "dávka adrenalínu" a snaží sa robiť česť režisérovi predchádzajúcich dielov Stevenovi Spielbergovi. Druhá časť deja diváka prenesie na koniec 60. rokov.

Na vytvorenie Fordovho mladšieho ja experti na filmové triky použili kombináciu niekoľkých metód, od špecializovaných softvérov po vyhľadanie konkrétnych starých záberov a replík rekvizít. Výsledok prekvapil aj Forda, ktorý dodal, že je rád za vek, ktorého sa dožil, a byť znova mladý by nechcel. "Je to trochu strašidelné. Myslím, že ani nechcem vedieť, ako to funguje, ale funguje to," povedal Ford.

Nový film príde po pätnásťročnej pauze, pričom Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky v roku 2008 fanúšikov príliš neoslovil, uviedol server BFM TV. Forda k natočeniu pokračovania podľa jeho slov prinútil dobrý scenár a chuť rozvinúť postavu a priviesť ju na koniec cesty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok