Vláda konečne rokuje s lekármi. Ak príde k dohode, protest nebude potrebný, reaguje Visolajský

ta3/Samuel Drozda PB
15.11.2022 21:37

Lekári urobia všetko pre to, aby sa s vládou dohodli. Ocenili to, že sa s nimi vláda konečne posadila za jeden stôl. Zrušia lekári protest, ktorý naplánovali na 17. novembra, a stiahnu svoje výpovede? V Téme dňa sme sa o tom diskutovali s Petrom Visolajským, Mariánom Petkom, Annou Záborskou a Zuzanou Dolinkovou.

tema_dna_61.jpg
TA3

Lekári sa dostali bližšie k dohode. Zdravotníci totiž rokovali s premiérom a ministrom financií o splnení ich požiadaviek. V hre je dokonca ďalšie zvyšovanie platov. V diskusii budú pokračovať v stredu. Vláda chce, aby stiahli výpovede.

Dúfajú v dohodu

„Výpovede sme podali pre problémy slovenského zdravotníctva,“ povedal Peter Visolajský, predseda Lekárskeho odborového združenia. Lekári podľa neho čakajú na stretnutie s vládou od augusta. Chýbali im však zásadné odpovede od predstaviteľov. „Do zajtra nám tieto odpovede sľúbili,“ dodal.

Ak príde k dohode, Visolajský povedal, že protest nebude. Vraj na neho nebude dôvod. „Veci sa začali hýbať, až keď sme dali výpovede,“ povedal. Považuje to za zlý odkaz a vizitku, keď sa slovenské zdravotníctvo rieši až po tom, ako dajú lekári výpovede.

„Dnešné sedenie bolo konštruktívne,“ povedal Visolajský. „Potešilo ma, že situáciu riešil aj parlament,“ pokračoval. Zdravotníctvo je podľa neho zodpovednosťou celého Slovenska, či už politikov alebo občanov. „Od pána premiéra bola vidieť snaha nájsť riešenia,“ dodal.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 4 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok