Vláda konečne rokuje s lekármi. Ak príde k dohode, protest nebude potrebný, reaguje Visolajský

ta3/Samuel Drozda PB
15.11.2022 21:37

Lekári urobia všetko pre to, aby sa s vládou dohodli. Ocenili to, že sa s nimi vláda konečne posadila za jeden stôl. Zrušia lekári protest, ktorý naplánovali na 17. novembra, a stiahnu svoje výpovede? V Téme dňa sme sa o tom diskutovali s Petrom Visolajským, Mariánom Petkom, Annou Záborskou a Zuzanou Dolinkovou.

tema_dna_61.jpg
TA3

Situácia je vážna

Memorandum považuje Visolajský za limitovaný a nedostatočný spôsob prevedenia ich požiadaviek. Lekári by skôr privítali, aby ich vláda ukotvila do zákonov. „Buď sa vrátime všetci, alebo nikto,“ povedal o výpovediach. „Ak by došlo k dohode, tak sa chceme vrátiť do slovenských nemocníc s lepšími podmienkami pre našich pacientov,“ dodal.

„Prázdne nemocnice by nehrozili,“ povedala Anna Záborská, poslankyňa NR SR. „Myslím si, že stretnutie na vláde je dobré znamenie,“ pokračovala. Privítala snahu zo strany premiéra a ministra financií o riešenie situácie.

„Máme 15 dní, aby sa dohodli,“ povedala Dolinková, podpredsedníčka strany Hlas-SD. „Zdravotníctvo je vraj prioritou vlády,“ pokračovala. Mrzí ju, že premiér vraj klamal, keď uviedol, že zdravotníctvo je prioritou. „Minister zdravotníctva Lengvarský nemá mandát, aby túto dohodu vyrokoval,“ dodala.

„Nemyslím si, že potrebujeme uznesenie národnej rady, aby sme potvrdili, že situácia je vážna, povedala Záborská. Problém zdravotníctva je podľa nej dlhodobá záležitosť. Vraj by malo byť zdravotníctvo prioritou všetkých. Obviňovať sa za jeho stav nie je produktívne,“ pokračovala. Podľa Záborskej je dôležité pozerať sa do budúcnosti.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok