8 najväčších hviezd MS v Katare: Piaty šampionát pre Messiho a Ronalda

ta3/Milan Špak
16.11.2022 00:00

Majstrovstvá sveta vo futbale bývajú prehliadkou tých najlepších hráčov na planéte. Inak to nebude ani v Katare. Prinášame vám prehľad tých najväčších hviezd, ktoré diváci môžu na svetovom šampionáte sledovať.

8 najväčších hviezd MS v Katare: Piaty šampionát pre Messiho a Ronalda
AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

Aj napriek tomu, že v Katare hrajú Messi, Ronaldo či Neymar, niektorí z najlepších futbalistov sveta sa na turnaji predstaviť nemôžu. Na poslednú chvíľu prišli o majstrovstvá pre zdravotné problémy víťaz Zlatej lopty Karim Benzema z Francúzska a Sadio Mane zo Senegalu, ktorý v tohtoročnej ankete skončil na druhom mieste. Pre zranenie nehrajú ani Francúzi N'Golo Kanté a Paul Pogba, Nemci Marco Reus a Timo Werner aj Portugalčan Diogo Jota.

Na majstrovstvách si nezahrá ani kanonier Manchesteru City Erling Haaland, keďže Nórsko sa na záverečný turnaj neprebojovalo. Rovnako sa nepredstaví ani Egypt s Mohamedom Salahom. Šokujúco v baráži vypadli aj úradujúci majstri Európy z Talianska v kádri s Jorginhom.

Lionel Messi

Pre sedemnásobného víťaza Zlatej lopty to sú v Katare už piate majstrovstvá sveta. Argentínsky kúzelník odohral na svetových šampionátoch 19 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov. Prekvapením je, že všetky jeho presné zásahy prišli v zápasoch základných skupín. Vo vyraďovacej časti sa mu presadiť ešte nepodarilo.

Messi sa s kapitánskou páskou na ruke pokúsi priviesť svoju krajinu k prvému titulu majstra sveta od roku 1986. Tesne pred vrcholom Argentína stroskotala v Brazílii v roku 2014, keď nestačila na Nemecko, ktorému podľahla 0:1 po predĺžení. Messimu dlho unikal zisk trofeje vo farbách národného tímu. Vo finále prehral aj na Copa América v rokoch 2007, 2015 aj 2016. Prekliatie prelomil až v minulý rok, keď Argentína vo finále juhoamerického šampionátu zdolala Brazíliu 1:0.

Podľa mnohých najlepší futbalista histórie po odchode z Barcelony už druhú sezónu hrá za Paríž Saint-Germain. V aktuálnej sezóne francúzskej Ligue 1 nastúpil do 13 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a pridal desať asistencií. V Lige majstrov odohral v základnej skupine päť stretnutí s bilanciou štyri góly a štyri asistencie.

Všetko nasvedčuje tomu, že 35-ročný Argentínčan je pred majstrovstvami sveta vo forme. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o jeho posledný svetový šampionát. Je tak isté, že urobí všetko pre to, aby získal jedinú trofej, ktorá mu v jeho legendárnej kariére uniká.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 4 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok