Fico sa bojí a chce si zabezpečiť beztrestnosť, povedal Heger. Verí, že Mikulca neodvolajú

ta3/Milan Špak
13.11.2022 12:56

V utorok sa opozícia pokúsi už na ôsmykrát odvolať ministra vnútra Romana Mikulca. Mimoriadnu schôdzu inicioval Smer-SD, ktorý mu vyčíta nezvládanie situácie s nelegálnou migráciou. Premiér Eduard Heger v diskusnej relácii ta3 V politike povedal, že Robert Fico sa pokúša ministra odvolať, pretože sa bojí spravodlivosti, chce sa vrátiť k moci a zabezpečiť si beztrestnosť. Okrem nelegálnej migrácie boli témami diskusie aj bezpečnosť, životné partnerstvá, rozpočet či zdravotníctvo.

vp_1.jpg
TA3

Prejde rozpočet?

Heger k téme rozpočet uviedol, že bol zostavený apoliticky. Jeho základom je pomoc ľuďom a prioritami sú aj zdravotníctvo a vzdelávanie. "Iné rezorty sa museli uskromniť," hovorí. V rozpočte sú prostriedky určené na boj s energetickou krízou, či už pre firmy alebo domácnosti.  

Menšinová vláda si na prijatie rozpočtu bude musieť "zabezpečiť" aj hlasy opozície. "Ide nám o pomoc ľuďom. Neviem si predstaviť, že by za to niekto nezahlasoval," povedal premiér, ktorý verí, že celý parlament rozpočet podporí.

Čo sa týka zníženia DPH pre lyžiarske strediská či akvaparky, Heger nechce, aby odvetvia cestovného ruchu trpeli pre energetickú krízu tak, ako to bolo počas pandémie. "V cestovnom ruchu sú subjekty, ktoré sú energeticky náročnejšie," zdôvodnil a dodal, že "hotely a reštaurácie nebudú mať ľudí, ak vypnú vleky".

Hroziaci kolaps zdravotníctva

Premiér je pripravený podpísať memorandum, ktoré ponúklo ministerstvo zdravotníctva lekárskym odborom. Myslí si, že nie je fér, že odborári k majú k memorandu výhrady. "To, čo sme my pre zdravotníctvo urobili za dva a pol roka, to neurobili vlády za 17 rokov," povedal.

Na záver Heger poprosil lekárov, aby vyšli v ústrety vláde, ktorá im chce pomáhať. Žiada ich, aby stiahli svoje výpovede. "Pri všetkých týchto krízach si nemôžeme dovoliť ešte aj kolaps zdravotníctva. Nie je pravda, že táto vláda nerobí pre zdravotníctvo nič," vyhlásil.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť tu: 

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok