Matovič verí, že OĽANO vyhrá ďalšie voľby. My tu budeme vládnuť naveky, povedal

ta3/tvnoviny.s
10.11.2022 10:24

Expremiér a minister financií Igor Matovič sa pre televíziu Markíza vo štvrtok vyjadril k téme krúžkovného. Na námietku moderátora, že sa k moci môže dostať iná strana, povedal, že OĽANO bude vládnuť naveky. Pellegrini jeho vyjadrenie kritizoval.

Matovič
TASR - Martin Baumann

Parlament sa vo štvrtok na schôdzi venoval zákone o krúžkovnom z dielne ministra financií Igora Matoviča. Jeho účinnosť odsunuli až na január 2025. V tom čase bude pri moci už iná vláda, a to v prípade predčasných volieb aj riadnych volieb, ktoré budú v roku 2024. 

„Samozrejme ma to mrzí, ale keďže sme mali trucovitého ministra školstva, ktorý silou-mocou bránil krúžkovnému, tak iné riešenie nebolo,“ vyjadril sa k tomu šéf OĽaNO pre televíziu Markíza. Pôvodne avizoval, že účinnosť zákon nadobudne už na jeseň 2024. „Bohužiaľ z daňových dôvodov a z vykazovania, dokazovania výpočtov daňových bonusov sa rozhodli ísť radšej touto cestou, lebo tam sa robí switch, že krúžkovné nahradí zvýšený daňový bonus,“ vysvetlil.

Nová vláda však môže daný zákon zrušiť ešte pred jeho platnosťou. „Nezruší a nikto po nás nebude, my tu budeme vládnuť naveky,“ odvetil na to Matovič. 

Jeho poznámku komentoval aj šéf Hlasu Peter Pellegrini. „Buď tento človek s dôverou osem percent občanov nemá ani poňatia, čo ľudia na Slovensku naozaj chcú, alebo sa chystá zrušiť či manipulovať voľby,“ napísal na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok