Ústavný súd nevyhovel sťažnosti exriaditeľa SIS Pčolinského k väzobnému stíhaniu

ta3 TASR
8.11.2022 11:40

Ústavný súd SR nevyhovel sťažnosti bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského proti uzneseniu Najvyššieho súdu SR o jeho väzobnom stíhaní. Druhý senát Ústavného súdu tak rozhodol na neverejnom zasadnutí 26. októbra.

Ústavný súd nevyhovel sťažnosti exriaditeľa SIS Pčolinského k väzobnému stíhaniu
TASR/Jaroslav Novák

Minuloročné rozhodnutie NS SR sa týkalo sťažnosti obvineného Vladimíra Pčolinského proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorý zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby ako nedôvodnú. Rozšíril mu aj dôvody väzby.

"Ide o tretie rozhodnutie Ústavného súdu SR, ktorým bola potvrdená ústavnosť jeho väzobného trestného stíhania. To znamená, že každé väzobné rozhodnutie v tejto trestnej veci prešlo testom ústavnosti. Celkovo teda potvrdilo dôvodnosť stíhania 15 sudcov na všeobecných súdoch a Ústavnom súde SR," reagoval na sociálnej sieti Úrad špeciálnej prokuratúry.

Vladimíra Pčolinského stíhajú v súvislosti s kauzou SIS. Pôvodné obvinenia v prípade zrušila vlani v auguste Generálna prokuratúra SR. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok