Trápenie Tatrancov sa predĺži ešte o rok. Dôležitý most stále neopravili

ta3/Milan Špak
7.11.2022 13:00

Oprava mosta cez rieku Poprad v Kežmarku je stále v nedohľadne. Hoci mal byť hotový do konca roka, nepracuje sa na ňom od mája. Ešte dlhé mesiace tak vodiči prechádzajúci cez Kežmarok budú zrejme využívať dočasné premostenie, po ktorom prejde každý deň 20-tisíc áut. Miestni neuspeli ani s petíciou, naďalej tak musia znášať hluk, prach aj dôsledky spomalenej dopravy. Most navyše robí vrásky aj chodcom.

Trápenie Tatrancov sa predĺži ešte o rok. Dôležitý most stále neopravili
ta3/Milan Špak

V máji sa zbalili

Most je v správe Slovenskej správy ciest. Tá ho zaradila do stavu 'VI', čo zodpovedá veľmi zlému technickému stavu. Po vyhlásení verejného obstarávania a vysúťažení zhotoviteľa, ktorým sa stala spoločnosť Cestné stavby Liptovský Mikuláš, sa v marci 2022 začalo s rekonštrukčnými prácami.

Tie však netrvali dlho. V máji sa pracovníci aj s technikou zbalili. Časť podniku Cestné stavby Liptovský Mikuláš totiž prešla pod spoločnosť ZEDA a Slovenská správa ciest tak musela nového zhotoviteľa vyzvať na preukázanie splnenia podmienok v zmysle zákona o verejnom obstarávaní a predloženie všetkých relevantných dokladov.

Spoločnosť ZEDA dostala od SSC lehotu na predloženie dokumentov do 13. júla. Tá ju síce nedodržala, no neskôr dokumenty predložila. "Ak budú predložené doklady v poriadku, potvrdenie nástupníckej spoločnosti predpokladáme do konca mesiaca. Stavebné práce na moste by sa obnovili v priebehu augusta," uviedol ešte v júli pre ta3 hovorca SSC Martin Guzi.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 4

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok