Trápenie Tatrancov sa predĺži ešte o rok. Dôležitý most stále neopravili

ta3/Milan Špak
7.11.2022 13:00

Oprava mosta cez rieku Poprad v Kežmarku je stále v nedohľadne. Hoci mal byť hotový do konca roka, nepracuje sa na ňom od mája. Ešte dlhé mesiace tak vodiči prechádzajúci cez Kežmarok budú zrejme využívať dočasné premostenie, po ktorom prejde každý deň 20-tisíc áut. Miestni neuspeli ani s petíciou, naďalej tak musia znášať hluk, prach aj dôsledky spomalenej dopravy. Most navyše robí vrásky aj chodcom.

Trápenie Tatrancov sa predĺži ešte o rok. Dôležitý most stále neopravili
ta3/Milan Špak

Nespokojní občania

Miestnym situácia prekážala natoľko, že sa rozhodli spísať petíciu. V petičnom hárku uviedli, že dva provizórne mosty obmedzujú plynulosť cestnej premávky a ich nedostatočná údržba spôsobuje riziko vzniku škody na majetku. Navyše, dlhodobé užívanie hlučných provizórnych mostov zhoršuje kvalitu bývania ľudí z okolia.

Cieľom iniciátorov petície bolo dosiahnuť zrušenie verejného obstarávania a vyhlásenie nového. "Vieme, že to môže byť zdĺhavý proces, ale o to skôr treba začať," vyhlásili pri spustení petície v júli.

Zber podpisov trval do konca augusta, uviedol pre ta3 jeden z iniciátorov Jozef Pitoňák. "Petícia ostala otvorená pri súčasných asi 1500 podpisoch. Nateraz boli aktivity v tejto oblasti pozastavené, rozhodne však nie sme na konci," povedal.

Nové verejné obstarávanie

Slovenská správa ciest zistila, že spoločnosť ZEDA, pod ktorú prešiel pôvodný víťaz súťaže Cestné stavby Liptovský Mikuláš, "nie je schopná splniť podmienky účasti tak, ako boli stanovené vo verejnej súťaži na rekonštrukciu mosta," reagoval pre ta3 začiatkom novembra hovorca Martin Guzi. Na základe toho tak došlo k ukončeniu zmluvného vzťahu.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 3 / 4

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok