Trápenie Tatrancov sa predĺži ešte o rok. Dôležitý most stále neopravili

ta3/Milan Špak
7.11.2022 13:00

Oprava mosta cez rieku Poprad v Kežmarku je stále v nedohľadne. Hoci mal byť hotový do konca roka, nepracuje sa na ňom od mája. Ešte dlhé mesiace tak vodiči prechádzajúci cez Kežmarok budú zrejme využívať dočasné premostenie, po ktorom prejde každý deň 20-tisíc áut. Miestni neuspeli ani s petíciou, naďalej tak musia znášať hluk, prach aj dôsledky spomalenej dopravy. Most navyše robí vrásky aj chodcom.

Trápenie Tatrancov sa predĺži ešte o rok. Dôležitý most stále neopravili
ta3/Milan Špak

Pri prejazde cez dočasný most musia vozidlá výrazne spomaliť, čo značne komplikuje dopravu v meste. Navyše, na kruhovom objazde, ktorý sa nachádza vedľa mosta, sa zlieva premávka z troch smerov. V čase dopravnej špičky tak nie je nezvyčajné, že cesta cez toto zhruba 15-tisícové podtatranské mesto trvá aj niekoľko desiatok minút.

Situácia komplikuje život aj chodcom. Tí využívajú provizórny most tiež. Často však musia v jeho okolí kľučkovať pomedzi autá. V neposlednom rade obyvateľov trápi aj neustály hluk, ktorý spôsobujú tisíce áut prechádzajúcich cez most. "V noci nemôžeme mať ani otvorené okno," vyjadrila sa ešte počas leta jedna z obyvateliek, ktorá žije neďaleko problémového mosta.

Prejazd áut spôsobuje hluk, ktorý Kežmarčanom nedáva spať už takmer tri roky.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 4 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok