Bezpečnosť mesta po dvoch tragédiách i dostavba električky do Petržalky. Aké riešenia ponúkajú kandidáti na primátora Bratislavy

ta3/AM
20.10.2022 23:02

V poslednej Predvolebnej diskusii ta3 sa vo štvrtok stretli ôsmi kandidáti na primátora Bratislavy. V Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave neobišli témy ako bezpečnosť mesta, parkovacia politika, mestská hromadná doprava aj energetická kríza.

primatori BA
ta3

Financie a hospodárenie mesta

"Bratislava je zanedbaná. Mojou prioritou je iný prístup k financiám a k mestu," vyjadril sa na tému hospodárenia Bratislavy Poláček. Heredoš kritizuje obdobie Vallovho pôsobenia. Povedal, že mesto malo hojnosť financií, no nevidí výsledky. Podľa Mlýnka je úlohou primátora otvoriť reformu financovania verejnej správy a aj mesta. 

Kandidáti kritizovali aj nárast pracovných miest na magistráte a údajné dosadzovanie "Vallových ľudí" a zvyšovanie ich platov, na čo sa primátor ohradil. "Každý navyše dosadený človek vykonáva na magistráte niečo, čo mestu chýbalo. Zarobili si nielen na svoj plat, ale aj peniaze pre mesto," povedal. Vetrík poukázal na porušenie viacerých trestných zákonov, ku ktorým podľa neho prišlo pri nakladaní s verejnými financiami.

Bratislavčania sa tak, ako všetci Slováci, musia vysporiadať s energetickou a ekonomickou krízou, ktorá je dôsledkom vojny na Ukrajine. Vallo tvrdí, že mesto sa pripravuje pomôcť občanom hlavne v sociálnej oblasti a plánuje vymeniť zdroje energie za ekonomicky šetrnejšie. Jakubec zase navrhuje maximálne pomôcť ľuďom v podobe zníženia daní a časom by chcel celkom zrušiť daň z nehnuteľnosti.

Celú Predvolebnú diskusiu ta3 s kandidátmi na primátora mesta Bratislava si môžete pozrieť nižšie.

Strana 3 / 3

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok