Bezpečnosť mesta po dvoch tragédiách i dostavba električky do Petržalky. Aké riešenia ponúkajú kandidáti na primátora Bratislavy

ta3/AM
20.10.2022 23:02

V poslednej Predvolebnej diskusii ta3 sa vo štvrtok stretli ôsmi kandidáti na primátora Bratislavy. V Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave neobišli témy ako bezpečnosť mesta, parkovacia politika, mestská hromadná doprava aj energetická kríza.

primatori BA
ta3

Problémy MHD a električka do Petržalky

Primátor Vallo verí, že električka do Petržalky bude dostavaná a bude zaplatená z Eurofondov. V názoroch mu však protirečí Heredoš, ktorý si myslí, že si ju Bratislavčania doplatia z daní. Kusý hodnotí celý projekt výstavby novej trate za zbabraný, Poláček zase tento problém považuje za triviálny a zbytočný.

Zatiaľ čo Vallo vyzdvihuje zlepšovanie kvality mestskej hromadnej dopravy a ekonomicky výhodnej električenky, jeho konkurenti ho kritizujú. Kusý poznamenal, že električenka síce bola zlacnená, no zároveň bol zrušený 15-minútový lístok na MHD a tým mesto vzalo Bratislavčanom možnosť voľby.

Heredoš i Trnovec by chceli, aby obyvatelia mesta cestovali v MHD zadarmo. Tieto názory kritizuje kandidát Martin Mlýnek (Nova, Občianska konzervatívna strana, Zmena zdola, demokratická únia Slovenska, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO), Nova, Kresťanská únia (KÚ)), ktorý ich označil za populistické. Navrhol technologickú inováciu v platení cestovného pomocou aplikácie, v ktorej si človek zaplatí iba za reálne odcestovaný čas a nemusí si vyberať medzi časovými možnosťami lístkov či zaplatením električenky.

Riešením dopravnej situácie by podľa Poláčka mohlo byť aj rozšírenie cyklotrás. Chcel by vystavať desiatky kilometrov ako vedľajší produkt rýchlotrás. Kandidát Jakubec kritizuje samotných cyklistov na cestách. "Jazdia pod vplyvom alkoholu, spôsobujú dopravné nehody a sú nedisciplinovaní," uviedol. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok