Bezpečnosť mesta po dvoch tragédiách i dostavba električky do Petržalky. Aké riešenia ponúkajú kandidáti na primátora Bratislavy

ta3/AM
20.10.2022 23:02

V poslednej Predvolebnej diskusii ta3 sa vo štvrtok stretli ôsmi kandidáti na primátora Bratislavy. V Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave neobišli témy ako bezpečnosť mesta, parkovacia politika, mestská hromadná doprava aj energetická kríza.

primatori BA
ta3

V diskusii ta3 sa stretli ôsmi kandidáti na primátora hlavného mesta Bratislavy. Medzi diskutované témy patrili bezpečnosť mesta, doprava, pri ktorej sa kandidáti venovali najmä električkovej trati do Petržalky, parkovacej politike i zlepšeniu MHD, a tiež financie, zasiahnuté ekonomickou a energetickou krízou. 

Mesto, ktoré trpí smrťou mladých ľudí

V posledných týždňoch Bratislavu postihli dve veľké tragédie - dopravná nehoda na Zochovej a streľba na Zámockej. K dvom situáciám zastávajú kandidáti odlišné názory. Zatiaľ čo kandidáti Matúš Vallo (Team Bratislava, Progresívne Slovensko, Sloboda a solidarita) a Rudolf Kusý (Sme rodina, Kresťanskodemokratické hnutie, Za ľudí, Dobrá voľba a umiernení, Szövetség - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | Aliancia - Maďari. národnosti. regióny) chcú Bratislavu opäť postaviť na nohy, podporiť mestskú políciu a spojiť mesto, kandidát Miroslav Heredoš (Národná koalícia / nezávislí kandidáti) nechce ďalej riešiť represívne veci a kandidát Martin Jakubec (Kotlebovci - ľudová strana Naše Slovensko) vylučuje kolektívnu vinu mesta či politikov.

Kandidát Andrej Trnovec (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku) sa ostro vyhradil proti protestom, ktoré za posledný týždeň v dôsledku vraždy osôb z LGBTI+ komunity zaplnili námestia Bratislavy. "Opýtal by som sa tých, ktorí boli nabudení a protestovali, aký je ich vzťah k životu," vyjadril sa. Zabitie dvoch mladých ľudí prirovnával k témam eutanázie či potratom. "Ak si vážia život, musia si vážiť každý život," povedal. 

Chaotické parkovanie

Bratislavská parkovacia politika sa stretla s viacerými komplikáciami. Nespokojnosť občanov a nabúranie sa do databázy sú len niektoré z nich. Takmer všetci kandidáti sa zhodli, že parkovacia politika nie je správne nastavená, je chaotická a treba ju zjednotiť a zmodernizovať. Tento projekt zastával a obhajoval iba súčasný primátor Vallo. 

"Parkovacia politika je chaos. Treba ju zastaviť, opraviť a znova naštartovať.  Taktiež ľuďom musíme vrátiť pokuty, ktoré kvôli tejto politike dostali," vyjadril sa na tému Kusý. Kandidát Miroslav Vetrík (Život - národná strana) sa pripojil ku kritike parkovania a vyjadril sa, že "Bratislavčan sa musí v meste cítiť ako doma." Jeho cieľom je zjednotiť parkovanie v celom meste.

Kandidát Peter Poláček (Hnutie občan národ spravodlivosť) sa zase chce v prvom rade zamerať na príčiny zložitého parkovania v meste. Trnovec vidí problém v prílive nerezidentov, ktorí podľa neho zaberajú rezidentom parkovacie miesta.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok