Zjednotenie parkovacej politiky, oddychové zóny i zelené koľajnice pre električky. Kandidáti na starostu Petržalky predstavili svoje plány

ta3/Patrik Guľa
20.10.2022 18:33

Kritika netransparentnosti, oprava infraštruktúry, parkovacia politika či električková trať boli témami Predvolebnej diskusie ta3 na post starostu mestskej časti Bratislava – Petržalka. Súboj o voličov sa uskutočnil v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave, na ktorom sa zúčastnili všetci traja kandidáti.

Zjednotenie parkovacej politiky, oddychové zóny i zelené koľajnice pre električky. Kandidáti na starostu Petržalky predstavili svoje plány
ta3

Parkovací chaos

Kandidátom na post starostu mestskej časti Bratislava – Petržalka je aj jej súčasný starosta Ján Hrčka (nezávislý). Ten na úvod kritizoval netransparentnosť kampane protikandidáta Martina Kližana. "Parkovacia politika v Petržalke sa musí zjednotiť, pretože ľudia v nej majú chaos," vyhlásil Hrčka. 

Dodal, že nie je proti spoplatneniu prvého auta v rodine. "Mestská časť by potrebovala veľký objem peňazí na opravu všetkých chodníkov. Počas môjho funkčného obdobia oprava nebola realizovateľná," povedal. Podľa neho sa aktuálny termín dokončenia výstavby zástavok pre električky nestihne.

Masívna oprava chodníkov

Záujem o kreslo starostu prejavil aj Martin Kližan (nezávislý), ktorý je podľa jeho slov podporovaný viacerými slovenskými osobnosťami. "Väčšina peňazí pre financovanie mojej kampane ide z mojich vlastných zdrojov, jedna pani ma tiež podporila sumou 20-tisíc eur," prezradil s tým, že poprel kritiku netransparentnosti protikandidáta Hrčku.

Ako ďalej uviedol, chce zaviesť nulovú daň na prvé auto v rodine. "Druhé a tretie auto v rodine sme zatiaľ neriešili, ale chceme odbremeniť aspoň to prvé," navrhol Kližan. Podľa jeho slov je dôležitá výstavba oddychových zón v mestskej časti. "Terasy sú nebezpečné a potrebujeme masívnu opravu chodníkov," zamyslel sa.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok