Chýba obchvat aj nájomné byty. Čo Senici ponúkajú kandidáti na primátora?

ta3/Soňa Búranová
17.10.2022 22:56

O post primátora Senice sa uchádza šesť kandidátov. V Predvolebnej diskusii ta3 v Divadle Jána Palárika v Trnave sme privítali všetkých. Zhodli sa, že v meste viazne komunikácia, a taktiež je veľkým problémom doprava a chýbajúce nájomné byty. Každý z nich ponúkol skúsenosti, kontakty, riešenia aj plány. Postačí to?

Chýba obchvat aj nájomné byty. Čo Senici ponúkajú kandidáti na primátora?
ta3

V diskusii sa stretli Martin Džačovský (nezávislý kandidát), Branislav Grimm (nezávislý kandidát), Adam Jakubáč (nezávislý kandidát), Dana Kristiník (nezávislá kandidátka), Juraj Moravčík (ŽIVOT – NS, Hlas-SD) a Roman Sova (SaS, KDH).

Prečo sa rozhodli kandidovať?

Džačovský, súčasný primátor: "Posledné štyri roky vediem mesto Senica. Moje skúsenosti by som rád ponúkal ďalej. Krízu sme zvládli veľmi dobre, preto som sa rozhodol pokračovať, zvlášť, keď prišla podpora od rodiny,“ povedal.

Grimm: "Myslím si, že viem spájať občanov Senice všetkých vekových kategórií, sociálneho postavenia či vierovyznania. Mám skúsenosti s riadiacou prácou. Občania túžia po stabilite mesta, ľudskosti, takže ponúkam svoje skúsenosti," uviedol.

Podľa Jakubáča sa mesto za osem rokov neposunulo vpred. "Je zanedbané, v meste vládne stres, ľudia sa boja. Rád by som prispel svojou silou a odvahou k posunu ďalej,“ dodal.

Kristiník: "Nie prečo kandidujem, ale pre koho. Pre občanov. V našom meste sa prestalo zaujímať o občana ako takého,“ hovorí.

Moravčík je presvedčený, že má dostatočné skúsenosti a bude môcť podať pomocnú ruku. Sova dodal, že je to ťažká otázka, ale rozhodol sa kandidovať, pretože ponúka skúsenosť. Od roku 2010 je totiž poslancom mestského zastupiteľstva a podľa svojich slov pozná problémy Senice.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 5 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok