Kritika Viskupiča, rekonštrukcia mostov v nedohľadne. Akú víziu voličom ponúkajú kandidáti na predsedu Trnavského kraja?

ta3/Soňa Búranová
17.10.2022 21:44

Energetická kríza, stav dopravy či zdravotníctva. Budúci predseda Trnavského samosprávneho kraja bude musieť ukázať, že vie, ako s problémami bojovať. O tento post má záujem 10 kandidátov, šesť z nich sme privítali v Predvolebnej diskusii ta3 v Divadle Jána Palárika v Trnave. Akú víziu voličom ponúkajú?

Kritika Viskupiča, rekonštrukcia mostov v nedohľadne. Akú víziu voličom ponúkajú kandidáti na predsedu Trnavského kraja?
ta3

Diskusie sa zúčastnili Martin Beluský (ĽSNS), József Berényi (ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny), Zdenko Čambal (SNS, Smer-SD), Martin Červenka (nezávislý kandidát), Ivan Stankovič (Hnutie Občan Národ Spravodlivosť) a Veronika Temňáková (REPUBLIKA). 

Roland Hakszer (nezávislý kandidát) a Jozef Viskupič (OĽANO, NOVA, KÚ, ZMENA ZDOLA, Sas, KDH, Spolu-občianska demokracia) sa za neúčasť na diskusii ospravedlnili. 

Čo je ich prioritou?

Beluský sa prioritne zameria na školstvo, sociálne veci a infraštruktúru. Berényi tvrdí, že nechce zastupovať len maďarskú menšinu, ale chce byť predsedom všetkých. Taktiež sa chce sústrediť na šetrenie energií a na to, aby toho boli schopné aj budovy.

Čambal svoju prioritu priamo pomenoval. "Budem sa usilovať aj s ostatnými predsedami VÚC o zmenu zákona VÚC, keďže zastaraný a nekorešponduje so súčasnosťou." Červenka chce pri riadení VÚC presadiť manažérsky model riadenia, teda otvorený zber dát, partnerstvo a sieťovanie (dohody so štátom a župami).

Stankovič povedal, že jeho prioritou je zdravotníctvo, a to, aby sa zmenilo fungovanie VÚC. "Poznám problémy občanov a viem, čo ich trápi,“ tvrdí. Problém v zdravotníctve sa podľa neho vlečie dlhodobo, preto je potrebné ho vyriešiť. Temňáková vysvetlila, že v čase "koronatotality" zvládla krízové manažovanie, preto je pre ňu prioritou udržať pracovné miesta. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 4 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok