Chýba obchvat aj nájomné byty. Čo Senici ponúkajú kandidáti na primátora?

ta3/Soňa Búranová
17.10.2022 22:56

O post primátora Senice sa uchádza šesť kandidátov. V Predvolebnej diskusii ta3 v Divadle Jána Palárika v Trnave sme privítali všetkých. Zhodli sa, že v meste viazne komunikácia, a taktiež je veľkým problémom doprava a chýbajúce nájomné byty. Každý z nich ponúkol skúsenosti, kontakty, riešenia aj plány. Postačí to?

Chýba obchvat aj nájomné byty. Čo Senici ponúkajú kandidáti na primátora?
ta3

Doprava 

Na pláne je aj výstavba obchvatu Senice. Ako by problémy v doprave kandidáti vyriešili?

"Hľadáme alternatívne riešenia, aby sme dopravu zlepšili,“ hovorí Džačovský s tým, že už pripravili program, ktorý dopravu zjednodušuje. Mesto vraj pre ľudí pripravuje aj projekt bicyklov. Jeho cieľom je tiež postaviť druhý most cez rieku Teplica.

Grimm si myslí, že Senica obchvat potrebuje. No je potrebné spolupracovať so štátom, pripraviť podklady aj financie. Myslí si, že mesto stratilo štyri roky, kedy sa už tento projekt mohol realizovať. Vraví, že sú dôležité aj záchytné parkoviská v smere do mesta aj von z mesta. Taktiež je dôležité zosúladenie s MHD.

"Doprava je katastrofálna. Sú hodinové zápchy cez jednu križovatku. Doprava sa zhusťuje,“ kritizuje Jakubáč. Myslí si, že Trnavský kraj by mohol pomôcť. Kritizuje tiež, že smerom na Galantu sú nové cesty, no v Senici nie. Taktiež tvrdí, že chýbajú parkovacie domy.

"Katastrofou by som to nenazvala. Nielen Senica je takáto zapchatá,“ oponuje Kristiník. Myslí si, že najbližšie štyri roky je možné vypracovať projekty, ale aby bol obchvat realizovateľný, budú potrebné aspoň dve volebné obdobia. Hovorí, že pre ministerstvo dopravy sú teraz prioritou diaľnice. "Posúvame sa, ale veľmi malými krôčikmi,“ dodala.

Moravčík je toho názoru, že doprava je pre Senicu kľúčová otázka. "Obchvat nášho mesta je ničím nenahraditeľný," vyhlásil. Myslí si, že šanca na obchvat bola premrhaná už v roku 2010. V tom čase slovenská správa ciest však nedostala potrebné finančné prostriedky. Dodal, že výstavba bude možná až v roku 2029.

Sova hovorí, že doprava je pre Senicu kľúčová, VÚC ale podľa neho nemá na obchvat žiaden vplyv, keďže má na starosti len cesty 2. a 3. triedy. Dodal, že vedenie mesta však spravilo veľmi málo. Uviedol, že je kľúčové na výstavbu stále stačiť.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 5

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok