Gyimesi necíti žiadnu zodpovednosť za útok na Zámockej. My všetci sme vinníci, reagovala Bittó Cigániková

ta3/Dominik Pálka
16.10.2022 12:28

V centre Bratislavy na Zámockej ulici sa v stredu večer strieľalo. Útok si vyžiadal dve obete. Páchateľa polícia vypátrala, bol už však mŕtvy. Motívom streľby bola nenávisť voči LGBTI+ komunite. Poslanec Národnej rady (NR) SR György Gyimesi (OĽANO) v relácii V politike uviedol, že nepociťuje žiadnu vinu a zodpovednosť za tento čin. Poslankyňa NR SR Jana Bittó Cigániková reagovala, že zodpovednosť cíti.

20221016_v_politike_4.jpg
TA3

Gyimesi ešte v júni v relácii V politike tvrdil, že "nezaznel jediný argument na to, aby mali viať dúhové vlajky na štátnych budovách". "LGBTI+ komunite nepomôže to, že na vládnej budove bude viať dúhová vlajka," odpovedal na otázku, či v súčasnosti zmenil názor. 

Povedal, že LGBTI+ komunite pomôže napríklad to, aby páry rovnakého pohlavia mohli po sebe dediť, nahliadnuť do zdravotnej dokumentácie, či čerpať PN-ku. Nesúhlasí však s registrovanými partnerstvami párov rovnakého pohlavia. Podľa jeho slov to je proti jeho hodnotám.

Tomáš vyzval na zmier

Poslanec NR SR a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš odsúdil útok. "Chcem vyjadriť ľútosť a úprimnú sústrasť pozostalým," povedal. Uviedol, že líder Hlasu Peter Pellegrini vyzval aj na spoločenský zmier. "Nech už skončí politika proti niekomu a za niekoho," dodal Tomáš.

Moderátor Rastislav Iliev vytkol poslancovi Tomášovi, že po útoku v Bratislave ani po tragickej nehode na zastávke Zochova verejne nereagoval. Tomáš povedal, že na podobných témach mu prekáža "politizácia"

Erik Tomáš by taktiež nesúhlasil s registrovanými partnerstvami. Je však za "praktické otázky, ako napríklad dedenie a náhľad do zdravotnej dokumentácie"

"Je potrebné upratať digitálny priestor," odpovedal na otázku o tom, aké by navrhol opatrenie proti šíreniu nenávisti na sociálnych sieťach.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok