Množstvo pamiatok, kvalitné jedlo a dobré pivo. Koľko stojí dovolenka v Prahe?

ta3/Milan Špak
2.11.2022 00:00

Metropola Česka je považovaná za jedno z najkrajších miest Európy. Pozreli sme sa na dovolenku v Prahe z finančného hľadiska. Zhrnuli sme aktuálne ceny u našich susedov, či už jedla alebo ubytovania i vstupného na atrakcie. Zhodnotili sme, koľko vyjde víkend v Prahe pre rodinu aj jednotlivca. Ponúkame aj tipy, ako ušetriť.

Množstvo pamiatok, kvalitné jedlo a dobré pivo. Koľko stojí dovolenka v Prahe?
Profimedia

Kvalita ubytovania v Prahe stúpa spolu s cenou

Čo sa týka ubytovania, pozreli sme sa na to, koľko by zaň zaplatila štvorčlenná rodina či štvorčlenná skupina priateľov a jednotlivec. Pri cene ubytovania v Prahe platí to, čo všade – čím lepší štandard a lokalita, tým vyššia cena. Rozhodli sme sa vyhľadať ubytovanie na dve noci, a to od piatka do nedele.

Pri ubytovaní s cenou do 100 eur za noc za štyri osoby sa treba uskromniť buď s nižším štandardom, alebo treba rátať s tým, že hotel, penzión či byt sa bude nachádzať ďalej od centra. V tejto cenovej kategórii sú k dispozícii 2-hviezdičkové alebo 3-hviezdičkové hotely a penzióny. Pokiaľ nie je nižší štandard problémom, dá sa nájsť ubytovanie aj 3 až 4 kilometre od centra Prahy. Pri kvalitnejšom prenocovaní je treba rátať so vzdialenosťou sedem až 20 kilometrov od centra.

Do 200 eur na noc už je možné ubytovať sa v trojhviezdičkovom alebo štvorhviezdičkovom hoteli či apartmáne vzdialenom do dvoch kilometrov od samotného centra českej metropoly. V tejto cenovej kategórii taktiež najčastejšie ponúkajú majitelia svoje súkromné byty či apartmány prostredníctvom služby Airbnb.

Ak cestujete sami, cena za ubytovanie nebude nižšia

Ak do Prahy vycestuje jednotlivec, platí to isté, čo pri rodine alebo skupine. Za menej kvalitné ubytovanie ďalej od centra zaplatí približne 60 až 80 eur na noc. Za izbu v lepšom hoteli neďaleko centra je to cez 100 eur na noc. Ak však cestovateľovi neprekáža deliť sa o priestor s cudzími ľuďmi, v rôznych hosteloch a zdieľaných izbách sa je možné ubytovať za 20 až 30 eur na noc.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 5
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok