Množstvo pamiatok, kvalitné jedlo a dobré pivo. Koľko stojí dovolenka v Prahe?

ta3/Milan Špak
2.11.2022 00:00

Metropola Česka je považovaná za jedno z najkrajších miest Európy. Pozreli sme sa na dovolenku v Prahe z finančného hľadiska. Zhrnuli sme aktuálne ceny u našich susedov, či už jedla alebo ubytovania i vstupného na atrakcie. Zhodnotili sme, koľko vyjde víkend v Prahe pre rodinu aj jednotlivca. Ponúkame aj tipy, ako ušetriť.

Množstvo pamiatok, kvalitné jedlo a dobré pivo. Koľko stojí dovolenka v Prahe?
Profimedia

Tradičné české jedlo v reštauráciách

Súčasťou Prahy, a Českej republiky ako takej, je neodmysliteľne typická kuchyňa a pivo. Hospody a pivnice, kde vám pripravia sviečkovú na smotane či hovädzí guláš, nájdete v širšom centre Prahy doslova na každom rohu. V Česku platí, že dobré jedlo ide ruka v ruke s dobrým pivom. Niet sa čo čudovať, že v Čechách sa každoročne vypije najviac piva na svete na jedného obyvateľa.

Praha je jednou z najznámejších európskych metropol, takže je logické, že v jej uliciach sa dajú nájsť reštaurácie so špecialitami z celého sveta. Ak si však turisti chcú pochutnať na klasických domácich pokrmoch, tak za vyprážaný syr so zemiakmi zaplatia v centre približne 8 až 10 eur, za hovädziu sviečkovú na smotane s knedľou zhruba 6 až 8 eur, bravčový rezeň so zemiakovým šalátom vyjde na 10 eur a hovädzí guláš s knedľou stojí približne 6 až 7 eur.

Reštaurácia U Pinkasů Profimedia

Kvalitné české pivo na každom rohu

Čo sa týka piva, v Prahe sa nachádzajú desiatky vyhlásených podnikov, ktoré denne praskajú vo švíkoch. Ak nechcete čakať, kým sa uvoľní miesto, určite odporúčame si vopred zarezervovať stôl. Cena za 0,5 litra svetlého ležiaku sa v českých pivárňach v širšom centre Prahy pohybuje zhruba v rozmedzí od 1,8 eura do 2,5 eura. Malé pivo stojí približne od 1,2 eura do 1,9 eura. V Prahe tak nájdu milovníci piva kvalitu za výhodnú cenu.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 3 / 5
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok