Množstvo pamiatok, kvalitné jedlo a dobré pivo. Koľko stojí dovolenka v Prahe?

ta3/Milan Špak
2.11.2022 00:00

Metropola Česka je považovaná za jedno z najkrajších miest Európy. Pozreli sme sa na dovolenku v Prahe z finančného hľadiska. Zhrnuli sme aktuálne ceny u našich susedov, či už jedla alebo ubytovania i vstupného na atrakcie. Zhodnotili sme, koľko vyjde víkend v Prahe pre rodinu aj jednotlivca. Ponúkame aj tipy, ako ušetriť.

Množstvo pamiatok, kvalitné jedlo a dobré pivo. Koľko stojí dovolenka v Prahe?
Profimedia

Stovežatá Praha ponúka okrem množstva historických a kultúrnych pamiatok, krásnych výhľadov či architektúry aj skvelé jedlo, pivo a zábavu. Je tak obľúbenou destináciou na oddych nielen pre turistov v podobe rodín s deťmi, ale aj mladých ľudí, ktorí do Prahy prídu na víkend zabaviť sa s priateľmi.

Ako sa dostať do Prahy zo Slovenska? 

Existuje viacero možností, ako pricestovať zo Slovenska do Prahy. Tou najjednoduchšou je, samozrejme, auto. Pri súčasných cenách pohonných hmôt však nemusí ísť o ekonomicky najvýhodnejší variant. Navyše, cesta autom môže priniesť aj ďalšie komplikácie, napríklad s parkovaním a ďalšími poplatkami.

Cesta vlakom alebo autobusom do Prahy

Ďalšou možnosťou je cesta vlakom alebo autobusom. Z Bratislavy sa je možné dostať do Prahy pomocou oboch prostriedkov za približne rovnaký čas, a to štyri a pol až päť hodín. Pre dospelého človeka vyjde v závislosti od prepravcu jednosmerná cesta bez zliav na zhruba 15 až 25 eur. Deti, študenti, seniori a ťažko zdravotne postihnutí majú nárok na zľavu.

Dôležité je aj to, kedy si lístok kupujete. Lístky zakúpené v predstihu sú zvyčajne lacnejšie. Taktiež platí, že lístky sú v piatky a nedele drahšie, pretože je po nich väčší dopyt. Pri ceste vlakom v tieto dni taktiež odporúčame zakúpiť si s cestovným lístkom aj miestenku. Inak sa môže stať, že niekoľkohodinovú cestu budete musieť prečkať na chodbe alebo v uličke.

Z východu Slovenska je dostať sa do Prahy o niečo náročnejšie. Z Košíc do Prahy premávajú totiž len tri priame vlakové spojenia denne. Cesta trvá v závislosti od prepravcu sedem a pol až deväť hodín a jednosmerný lístok pre dospelého stojí 20 až 40 eur. Inak sa dá vlakom z Košíc dostať do hlavného mesta Česka zvyčajne cez jeden alebo dva prestupy, a to buď v Žiline, alebo v Púchove. Takáto cesta trvá asi deväť hodín a vyjde na 45 eur.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 5 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok