Cesty sú vyťažené, štát riešenie neposkytol. Ponúkajú ho kandidáti na predsedu Nitrianskeho kraja?

ta3/Dominik Pálka
10.10.2022 22:32

Infraštruktúra je v dezolátnom stave, kraj má najnižšie krytie diaľnicami. Aj o tomto sme sa v Predvolebnej diskusii ta3 zhovárali s ôsmimi kandidátmi na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja.

diskusia_36.jpg
TA3

Kraj je dobre pripravený

"Kraj má malú zadlženosť, myslím, že 9,3 percenta, čo je pozitívum. Vidím priestor na to, aby sa peniaze aj míňali. Nitriansky kraj nie je na tom zle," povedal Španír.

Kandidát Lukáš Kyselica (OĽANO, NOVA, KÚ), ktorý je aj poslancom parlamentu, uviedol, že si pozrel účtovné závierky Nitranskeho kraja. "Je to na celkom dobrej úrovni. Máme aj vankúš na zlé časy. Je potrebné spraviť personálny, finančný a energetický audit," dodal.

"Je pozitívne, že na ťažké časy je kraj dobre pripravený," povedal Kusenda. Myslí si, že nitrianska župa nepotrebuje nové sídlo, ale potrebuje ho skôr Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja. 

"Sme silný región. S množstvom podnikov. Investície, ktoré sme mohli minúť v minulom a predminulom roku, boli na inej úrovni. Dnes máme v katastrofálnom stave cesty a mosty a môžeme ich opravovať za dvojnásobok ceny," povedal Becík.

Výber spolupracovníkov

Becík povedal, že ak sa stane županom, tak bude spolupracovníkov vyberať cez verejné obstarávanie a transparentne. Belica uviedol, že netreba nič meniť a v číslach sú "najtransparentnejším krajom".

Csenger taktiež skonštatoval, že spolupracovníkov bude vyberať verejne. 

"Na fungovanie kraja potrebujeme odborníkov a nie politických nominantov," povedala Holečková. Renáta Kolenčíková súhlasila, že nominácie by chcela robiť na odbornej úrovni a nie na politickej. 

Kyselica si myslí, že každá župa potrebuje skúseného manažéra a každý predseda kraja si spraví personálny audit. 

Španír by sa "obklopil čestnými a pracovitými ľuďmi". "Neznamená to, že sa budú diať čistky." 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok