Cesty sú vyťažené, štát riešenie neposkytol. Ponúkajú ho kandidáti na predsedu Nitrianskeho kraja?

ta3/Dominik Pálka
10.10.2022 22:32

Infraštruktúra je v dezolátnom stave, kraj má najnižšie krytie diaľnicami. Aj o tomto sme sa v Predvolebnej diskusii ta3 zhovárali s ôsmimi kandidátmi na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja.

diskusia_36.jpg
TA3

Branislav Becík (Hlas-SD, Sme rodina) neúspešne kandidoval vo voľbách do Národnej rady SR za stranu Dobrá voľba, tá sa však nedostala do parlamentu. Následne vstúpil do strany Hlas. 

Belica vedie kraj 20 rokov

Súčasný predseda Nitrianskeho kraja Milan Belica (nezávislý) vysvetlil, že ho podporujú strany Smer-SD a SNS. Spresnil, že ide do volieb ako "nestraník" a nie ako "nezávislý" kandidát. "Ja som absolvoval už päť volebných kôl," dodal. 

Nitriansky kraj má najväčší podiel maďarskej menšiny. Tibor Csenger (MKO-MKS) sa nespolieha vo voľbách len na hlasy menšiny. "Spolieham sa na obyvateľov kraja," dodal. 

V prospech Martiny Holečkovej (KDH, SaS) sa vzdali kandidáti Daniel Balko (Spolu, Šanca, DS a ODS) a Štefan Gregor (SaS), je za ňou aj široká koalícia politických strán. "Teším sa z tejto veľkej podpory. Stranám som nedala žiadne sľuby," povedala.

Renáta Kolenčíková (nezávislá) bola do roku 2002 mestskou poslankyňou, krajskou sa stala v roku 2009. Bola aj krajskou tajomníčkou strany Smer-SD, potom ju odvolali. V roku 2016 stranu úplne opustila po slovách, že "sa už nedokáže pozerať na korupciu". V roku 2017 upozornila verejnosť, že mesto Nitra stavia športovú halu bez stavebného povolenia. Myslí si, že v kraji je "stále veľká korupcia". Ak by sa stala šéfkou župy, tak by zaviedla etický kódex, ktorý by bol súborom pravidiel, ako by sa mali poslanci a predseda kraja správať. 

Martin Kusenda (nezávislý) tvrdí, že "je čas na výraznú zmenu a generačnú obmenu."

Milan Španír kandiduje s podporou strany Kotlebovci - ĽSNS. Súčasného šéfa kraja Belicu označil za "najmenej transparentného" župana. "Stotožňujem sa s národným, sociálnym a kresťanským pilierom," odpovedal na otázku, či mu neprekáža, že kandiduje s podporou strany, ktorej predseda, Marian Kotleba, je právoplatne odsúdený.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok