Ficova maketa či urevaný nácek. Tabák a Cigániková nie sú prvé, ktoré ťahali od seba

ta3/hm
28.9.2022 00:00

Sprostredkovanú hanbu, o ktorej písala po incidente s Romanou Tabák Jana Bittó Cigániková, zrejme pri správach o bitke poslankýň cítili viacerí. Fyzické potýčky politikov sú síce zriedkavé, no nie nič nové. Skúsenosti s nimi majú Jozef Pročko, Ľuboš Blaha aj Miroslav Žiak. Nie sú to len rozdielne názory, ruvačku v parlamente raz dokonca vyvolala aj papierová maketa.

Ficova maketa či urevaný nácek. Tabák a Cigániková nie sú prvé, ktoré ťahali od seba
Facebook.com/Janka Bittó Cigániková

Hlina vs. Martvoň

Svedkami bitky v Národnej rade Slovenskej republiky bola verejnosť aj v roku 2013. Vtedajšiemu poslancovi za KDH Alojzovi Hlinovi "praskli nervy" a počas faktickej poznámky poslanca zo Smeru-SD Antona Martvoňa za ním podišiel, chytil ho a tlačil. "Tu sa mi pozerajte do očí," hovoril Martvoňovi. Hlinovi sa nepáčila poznámka o tom, že mal zarobiť na predaji alkoholu mladistvým.

Parlamentný bufet

Dejiskom poslaneckej bitky sa stal aj parlamentný bufet. Verzia incidentu medzi poslancom Smeru-SD Ľubošom Blahom a Jozefom Pročkom z OĽANO, ktorý sa stal len niekoľko mesiacov po voľbách v roku 2020, sa však v ich výpovediach líši. Blaha opísal, že ho napadol bývalý zabávač Pročko. Mal ho chytiť rukami za krk, škrtiť a zúrivo ním lomcovať, kým nezasiahol čašník. Vo vyjadrení ho označil za agresívneho psychopata. Blaha tvrdil, že násilie neopätoval. 

Pročko sa zase vyjadril, že Blaha mu počas rozpravy nadával a používal pritom vulgarizmy. "Keď som mu povedal, že si to neželám, tak mi povedal, že ty chudák, kto ti *** ženu," napísal Pročko po konflikte na Facebooku. V parlamentnom bufete ho vyzval, aby svoje slová zopakoval. Blaha vraj potom začal kričať, že Pročko ho napadol. 

Rozhovor s Jozefom Pročko o vzťahoch po koaličnej kríze nájdete v tomto odkaze.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok