Ficova maketa či urevaný nácek. Tabák a Cigániková nie sú prvé, ktoré ťahali od seba

ta3/hm
28.9.2022 00:00

Sprostredkovanú hanbu, o ktorej písala po incidente s Romanou Tabák Jana Bittó Cigániková, zrejme pri správach o bitke poslankýň cítili viacerí. Fyzické potýčky politikov sú síce zriedkavé, no nie nič nové. Skúsenosti s nimi majú Jozef Pročko, Ľuboš Blaha aj Miroslav Žiak. Nie sú to len rozdielne názory, ruvačku v parlamente raz dokonca vyvolala aj papierová maketa.

Ficova maketa či urevaný nácek. Tabák a Cigániková nie sú prvé, ktoré ťahali od seba
Facebook.com/Janka Bittó Cigániková

"Urevaný nácek"

Roztržka medzi parlamentnými poslancami vypukla aj v novembri 2020. Poslanec za SaS Miroslav Žiak podišiel k rečníckemu pultu počas vystúpenia Milana Mazureka, ktorý v tom čase pôsobil v Kotlebovej ĽSNS. Žiak držal v ruke papier s nápisom "urevaný nácek", na čo sa Mazurek na neho zahnal a chcel mu ho vytrhnúť z rúk. 

Mazurek vyzval Žiaka slovami: "Poď sem!", a spoza pultu sa vybral za saskárom. Do potýčky sa zapojil aj Mazurekov spolustraník Miroslav Suja, ktorý nápis roztrhal. Žiak vo vyjadreni k incidentu na Facebooku vtedy uviedol, že počas toho, ako si šiel sadnúť na miesto mu "páni z ĽSNS" odkazovali, že toto už nemá robiť, lebo nebude doma v bezpečí.

"Zbittó" Cigániková vs. Tabák

Mimo parlamentných lavíc sa odohral incident poslankýň, ktoré boli ešte donedávna súčasťou jednej koalície. Jana Bittó Cigániková z opozičnej SaS a Romana Tabák z hnutia Sme rodina (predtým OĽANO) sa stretli v sobotu večer v jednom z bratislavských podnikov. 

Predsedníčka zdravotníckeho výboru Bittó Cigániková v statuse na sociálnej sieti tvrdí, že ju Tabák po vzájomnej ostrej slovnej výmene v nočnom klube začala "ťahať za vlasy a fyzicky napádať". Bývalá tenistka Tabák opísala incident opačne. Ako uviedla, Cigániková podľa jej slov prišla za ňou v nepríčetnom stave a začala jej vulgárne nadávať a ona sa iba bránila. Tvrdí, že na rozdiel od Cigánikovej, ona trestné oznámenie nezvažuje. Verí však, že jej parlamentná kolegyňa absolvuje test na drogy.

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok