Kremský očakával, že prezidentka zasiahne do sporov v koalícii. O ponuke stať sa ministrom hospodárstva by uvažoval

TA3/Adrián Potančok SB
28.8.2022 18:07

Peter Kremský (OĽANO) nemá informácie o tom, že by prebiehali zákulisné rokovania vládnych lídrov, ktoré by mohli vyriešiť krízu. Očakával však, že počas prázdnin zasiahne do sporov prezidentka Zuzana Čaputová a chopí sa úlohy mediátora. V rozhovore pre ta3 po relácii V politike potvrdil, že kreslo ministra hospodárstva po Richardovi Sulíkovi mu ešte nikto neponúkol.

Existuje ešte po piatkových rokovaniach na Bôriku, aj po ďalších dvoch dňoch, aspoň teoretická šanca na to, že sa zachráni koalícia v súčasnej podobe?

Samozrejme, existuje veľmi praktická šanca, že zúčastnení prehodnotia svoje postoje a rozhodnú sa pokračovať v tejto vláde.

Prebiehajú ešte nejaké zákulisné rokovania aj na úrovni šéfov politických strán?

Neviem o tom, nesledujem ich, takže to je asi otázka na nich.

Myslíte si, že by sa do tohto mala viac vložiť aj pani prezidentka Zuzana Čaputová?

Očakával by som, že počas prázdnin medzi nimi skúsi nejakým spôsobom mediovať. To je asi otázka na ňu, prečo to neurobila, ale ja osobne som to očakával.

Dostali ste už konkrétnu ponuku obsadiť kreslo ministra hospodárstva po Richardovi Sulíkovi?

Nie, nedostal som takú ponuku.

Uvažovali by ste o nej reálne?

Ako vždy, keď sa rozhodujem, tak nad tým uvažujem. Samozrejme, radím sa s ľuďmi, ktorí sú mi blízki. Vždy to tak robím, takže tak by som to robil aj teraz.

Aký je váš názor na návrh skupiny poslancov OĽANO a Sme rodina zakázať nedeľný predaj, až na štyri výnimky? V čom sa odlišuje od reakcií strany SaS?

Myslím si, že je to dobrý nápad, mali sme to tu už počas pandémie a myslím si, že sa to osvedčilo. Obchodníci tvrdia, že nedeľný predaj je najnižší v porovnaní s celým týždňom. Zároveň majú najvyššie náklady, keďže zamestnancom musia platiť so stopercentnou prirážkou. Im sa nedeľný predaj často ani neoplatí, čiže oni by to privítali. 

Na druhej strane, bol by to prínos pre energetiku. Keď by sa v jeden deň v týždni v obchodoch nemuselo kúriť, svietiť, chladiť, tak by usporili veľkú časť energie. Predaj by sa stlačil do šiestich dní, čiže pre nich by to bola veľká pomoc a myslím si, že by to bola pomohlo aj cenám v obchodoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok