FOTO: Odvetný zápas sa skončil sklamaním. Ferencváros prevalcoval Slovan

TA3 TASR Samuel Drozda, Dominik Pálka, Soňa Búranová
27.7.2022 12:00

Futbalisti Slovana Bratislava nezvládli stredajšiu odvetu 2. predkola Ligy majstrov proti Ferencvárosu. V zápase padlo päť gólov, Ferencváros vyhral 4:1. Slovan pritom zvíťazil v Budapešti úvodný zápas 2:1. Zápas sme sledovali spolu s vami online.

FOTO: Odvetný zápas sa skončil sklamaním. Ferencváros prevalcoval Slovan
TASR - Martin Baumann

Slovan - Ferencváros 1:4

0:08 Pozrite si tlačovú besedu Slovana Bratislava s trénerom Vladimírom Weissom st. po zápase s Ferencvárošom Budapešť nižšie.

23:45 ONLINE článok zápasu sme ukončili. Ďakujeme za priazeň.

23:36 Atraktívny futbalový zápas si nenechali ujsť ani viaceré slovenské športové osobnosti. Či už z minulosti, alebo zo súčasnosti. 

23:29 Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas s nešťastným koncom pre nás. Dá sa povedať, že moja emócia prevládla nad rozumným riešením na konci zápasu. Prehru beriem na seba, pretože sa mi nepodarilo dobre striedať a nešťastne sme inkasovali. Oni boli veľmi efektívni, my sme mali dosť veľa brejkových šancí s nedobrým riešením v šestnástke. Opakujem, boli to moje nešťastné riešenia, chcel som vyhrať, dal som tam čerstvého Vlada, ktorý sa ešte zranil, a čerstvého Čavriča. Nevyriešili sme dobre odrazenú loptu, z toho sme dostali tretí gól. Štvrtý gól, to bol už vabank. Mali sme to dohrať za stavu 1:2."

Stanislav Čerčesov, tréner Ferencvárosu: "Hrali sme veľmi dobre a dopriali sme fanúšikom pekný revanš. Potrebovali sme na to kvalitnú prípravu a dôkladnú analýzu. Už pred odvetou som povedal, že Slovan bol favorit. Chceli sme spraviť všetko pre to, aby sme túto situáciu otočili. Vynútené striedanie zohralo svoju úlohu a malo vplyv na vývoj zápasu. Bol to pravý futbalový večer, Vladovi Weissovi a jeho tímu želám všetko najlepšie. Dúfam, že fanúšikovia zostanú verní Slovanu, prajem im veľa šťastia v 3. predkole Európskej ligy." 

23:20 Pozrite si reakciu Vernona de Marcoa, kapitán Slovanu.

23:17 Video tlačovej besedy Slovanu Bratislava nájdete na našom Facebooku.

22:58 Úradujúci slovenský šampión Slovan Bratislava sa presunie do 3. predkola Európskej ligy, kde bude jeho súperom Olympiakos Pireus.

22:37 Vernon de Marco, kapitán Slovana: "Sme sklamaní. Všetci sme dúfali, že po kontaktnom góle na 1:2 to ešte otočíme, no nepodarilo sa nám to. Musíme dať hlavy hore a veriť, že ešte postúpime do skupinovej fázy európskej klubovej súťaže." 

21:56 Zápas sa skončil. Ferencváros zvíťazil, Slovan pokračuje ďalej v Európskej lige. 

22:25 Ferencváros skóruje. Aissa Laidouni strelil štvrtý gól tímu, skóre je 4:1.

22:23 Slovan znova strieda. Jaba Kankava konči, nahrádza ho Uche Agbo.

Vladimír Weiss tiež schádza dole, do hry vchádza David Holman.

Strieda aj Ferencváros. Tokmac Chol Nguen končí, nahradí ho Rasmus Thelander.

22:20 Rozhodcovia pridali 3 minúty nadstaveného času.  

22:19 Adama Traore skóroval a zvýšil náskok Ferencvárosu na 3:1.

22:16 Slovan strieda. Vladimir Weiss na ihrisku nahradí Lukáša Pauscheka. Aleksandar Cavric nahradí Ivana Šaponjiča.

21:59 Vernon De Marco skóroval prvý gól Slovanu v zápase. Skóre je 2:1

21:36 Jurij Medveděv bol prevezený do nemocnice. Po zranení ho zasiahol epileptický záchvat.

21:35 Začal sa druhý polčas.

21:19 Skončil sa prvý polčas zápasu. Padli dva góly. 

21:16 Rozhodcovia k tejto časti hry pridali ešte 3 minúty. 

21:01 Kristoffer Zachariassen (Ferencváros) skóroval a zvýšil skóre na 2:0.

20:50 Ferencváros skóroval, prvý gól zápasu strelil Franck Boli.

20:39 Jurij Medveděv (Slovan Bratislava) sa zranil. Rozhodca zastavil hru a lekársky tím už doslova beží na pomoc. Medveděv bohužiaľ pokračovať nebude, vystriedal ho Andre Green (Slovan Bratislava).

20:30 Zápas sa začal.

20:20 Zápas odštartuje o desať minút.

20:10 Rozcvička futbalistov Slovanu Bratislava. Zápas začne o dvadsať minút.

Rozcvička belasích TA3
Rozcvička belasích TA3

19:55 Na obrázku nižšie nájdete kotol Slovan ultras.

Kotol Slovan ultras TA3

19:53 Na fotke nižšie nájdete tribúnu určenú pre fanúšikov Ferencvárosu. Nachádzajú sa za bezpečnostnou sieťkou.

Kotol fanúšikov Ferencvárosu TA3

19:52 Nálada v štadióne sa začína zahrievať.

Vnútri štadióna TA3

19:22 Zápasové zostavy Slovanu a Ferencvárosu nájdete nižšie. 

Zostavy týmov Flashscore

19:01 Pred štadión dorazilo 10 autobusov MHD, v každom z nich bolo okolo sto fanúšikov Ferencvárosu. Dokopy ich možno bolo tisíc. Premiestnenie na štadión bolo relatívne pokojné.

18:00 Fanúšikovia Ferencvárosu boli dopravení za pomoci autobusov na štadión. Video z príchodu nájdete na našom Facebooku.

17:55 Prvé autobusy s fanúšikmi odchádzajú na štadión.




Autobus s fanúšikmi Ferencvárosu TA3

17:54 Maďarskí fanúšikovia sú jednotne oblečení v čiernych tričkách s nápisom “ANTI SLOVAN”.

17:51 V akcii je dnes vyše 1200 policajtov, povedal policajný prezident Štefan Hamran.

17:40 Priaznivci Ferencvárosu sa po príchode do Bratislavy podrobujú prvej kontrole. Situácia je pokojná, všetci rešpektujú pokyny polície.

Kontrola fanúšikov Ferencvárosu TA3
Kontrola fanúšikov Ferencvárosu TA3
Príchod fanúšikov Ferencvárosu TA3

17:20 Na mieste sa zhromaždil veľký dav fanúšikov Ferencvárosu, ktorí začali svoju cestu na štadión. Video z príchodu nájdete na našom Facebooku.

17:00 Na stanovišti pred stanicou Bratislava - Nové Mesto je prítomný aj policajný prezident Štefan Harman.

16:38 Polícia je už prítomná aj pri štadióne.

Polícia pri štadióne TA3

16:21 Na mieste je aj silná policajná prezencia.

Polícia na mieste TA3
Polícia na mieste TA3

16:03 Pred stanicu Bratislava - Nové Mesto dorazili prví fanúšikovia Ferencvárosu, ktorí prišli do hlavného mesta autami. 

Prví fanúšikovia Ferencvárosu TA3

15:45 Na miesto začínajú prichádzať policajti.






Polícia TA3

15:27 Stanovište, kde budú fanúšikovia Ferencvárosu po príchode vlaku podrobení kontrole. Následne budú za sprievodu polície odvedení na Tehelné pole.

Stanovište TA3

14:49 Slovan vyzýva fanúšikov na skorší príchod na Tehelné pole. "Pred vstupom budú prebiehať trojstupňové bezpečnostné kontroly. Vopred vás chceme informovať, že neskorší príchod na štadión nebude mať vplyv na kvalitu a dôkladnosť bezpečnostných kontrol," uviedol klub na sociálnej sieti.

14:08 Fanúšikovia Fradi by mali mať zraz v stredu približne o 17:15 na zeležničnej stanici Nové Mesto v Bratislave, píše portál nb1.hu, ktorý sa odvoláva na oznam od FTC FANATICS.

13:52 Rivalita pokračuje aj medzi tábormi fanúšikov. Bratislavskí Ultras pri jednom z vjazdov do hlavného mesta vyvesili baner s nápisom "ATTILA THE HUN WAS GAY". Pochválili sa na sociálnej sieti. 

13:26 Stávkové kancelárie favorizujú Ferencváros, kurzy na víťazstvo Slovana sa pohybujú okolo hranice tri a vyššie.  

13:18 Stredajší večerný futbalový zápas medzi Slovanom Bratislava a Ferencvárosom Budapešť na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave obmedzí aj niektoré linky mestskej hromadnej dopravy. Konkrétne 53, 75 a 98. Pre uzatvorenie ulíc v okolí štadióna budú jazdiť obchádzkovými trasami. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava na svojom webe.

Polícia upozorňuje vodičov, že pre futbalový zápas dôjde k dopravným obmedzeniam a uzáverám. Týkať sa budú najmä Bajkalskej ulice, Príkopovej ulice, ulice Viktora Tegelhoffa a Kalinčiakovej ulice.

"V súvislosti s príchodom fanúšikov Ferencvárosu Budapešť je potrebné rátať aj s úplným uzatvorením Tomášikovej ulice od 16.30 h, a to v úseku od Vajnorskej ulice po Trnavskú cestu," informuje polícia. Vodičov takisto žiada, aby neparkovali motorové vozidlá v oblasti železničnej stanice Nové Mesto, predstaničného námestia a Tomášikovej ulice.  

13:10 Odvetný duel proti Ferencvárosu bude vysielať stanica RTVS od 20.25h na okruhu :ŠPORT. 

12:59 "Tehelné pole je oficiálne vypredané," píše oficiálna stránka ŠK Slovan Bratislava. Klub na webe uviedol, že zápas bude priamo na Tehelnom poli sledovať 21 500 divákov. Brány Národného futbalového štadióna sa otvoria o 18.30h. 

"Využite prosím vstup, ktorý máte vyznačený na vašej vstupenke," apeluje klub na webe. Všetky organizačné pokyny nájdete tu

Upozornenie pre fanúšikov so vstupom D3: Vstup D3 bude uzatvorený, využite prosím vstup D4

Vstupy na štadión skslovan.com

12:51 Futbal je, ako každý šport, najmä o fair play. Na sociálnej sieti to zdôraznil minister vnútra SR Roman Mikulec v stredajšej výzve k fanúšikom, ktorí sa chystajú navštíviť večerný duel druhého predkola Ligy majstrov Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.

"Chcel by som vás poprosiť, aby ste sa na štadióne, ale aj mimo neho, počas zápasu, ale aj pred ním a po ňom, správali zodpovedne a ľudsky. Chcem vám popriať, aby ste mali radosť zo zápasu, v civilizovanej forme, z futbalu 21. storočia, v krajine 21. storočia," uviedol Mikulec, ktorý zároveň víta v Bratislave aj priaznivcov budapeštianskeho tímu.

Uistil, že spolu s organizátormi a políciou sú pripravení ochrániť zdravie i majetok ľudí pred zápasom i po ňom. "Zvládli sme rizikový zápas Slovan - Trnava, zvládneme aj dnešok," zdôraznil Kusý. Verí zároveň, že hoci ide o rizikový duel, väčšina ľudí si príde vychutnať futbalový sviatok.  

K domácim fanúšikom sa obrátil aj klub ŠK Slovan Bratislava apelujúci na vyvarovanie sa prejavov v hľadisku, ktoré by mohli mať za následok zákaz divákov na štadióne v ďalších európskych pohárových zápasoch. Fanúšikovské jadro Slovanu na sociálnej sieti avizuje "veľké choreo" pri nástupe hráčov na zápas, mobilizuje fanúšikov k čo najväčšej a najhlasnejšej podpore, zároveň varuje pred sankciami za nešportové prejavy. "Chceme byť na tribúne aj na ďalších európskych zápasoch. Mysli na to skôr, ako 'vyhecuješ' a rozkričíš niečo, za čo nám štadión zavrú," uviedli Ultras Slovan.

12:49 Možno ešte viac ako športový rámec robia zo stredajšieho večerného zápasu Slovan - Ferencváros "zápas roka" bezpečnostné opatrenia, ktoré ho sprevádzajú. Myslí si to starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. "Ak Slovan postúpi, možno sa tešiť na ďalších atraktívnych súperov, no vzhľadom na historický kontext a bezpečnostné opatrenia nás väčšie 'manévre' tento rok nečakajú," uviedol na sociálnej sieti.

 12:46 Situácia v centre Bratislavy je počas obedňajších hodín pokojná. Fanúšikov jedného či druhého tímu sme nestretli. Prevádzkari reštaurácií a barov v centre plánujú mať večer otvorené ako v bežný deň a nezavádzajú žiadne špeciálne opatrenia. “Očakávame, že k nejakým problémom prísť môže, no dúfame, že polícia situáciu zvládne,” povedal manažér jedného z podnikov. 

12:00 Streda je dňom odvety rizikového futbalového zápasu medzi Slovanom Bratislava a Ferencvárosom Budapešť. Polícia s cieľom udržať poriadok v uliciach hlavného mesta pripravila viaceré bezpečnostné opatrenia, čo však so sebou prinesie aj obmedzenia pre motoristov. Viac už pre ta3 povedal hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff:

O dueli sme sa rozprávali aj s niekdajším trénerom belasých a tiež našej reprezentácie, Dušanom Galisom v Štúdiu ta3.

Tlačové besedy trénerov

Tréner hostí Čerčesov očakáva na Tehelnom poli búrlivú atmosféru a priznal, že belasí sú favoritom:

"Po prvom zápase sme v neľahkej situácii, necítime však žiadny tlak. Prišli sme sem vyhrať," uviedol. "Sme pripravení využiť všetky naše šance a dať gól. Celý tím je pripravený, na tréningu sme sa na to všetci pripravovali," doplnil Bassey. 

"Teším sa, že hráči necítia tlak. Moja práca sa podarila," reagoval na slová svojho zverenca tréner Čerčesov. "V sezóne hráme asi 30 až 33 zápasov a toto nie je bežný zápas. No chceme vyhrať a musíme hrať dobre," dodal s tým, že to bude hlučný zápas plný emócií. "Bez fanúšikov to nie je ono, tešíme sa na to," zakončil tréner.

Domáci tréner Weiss na tlačovej konferencii priznal, že v mužstve sú menšie zdravotné problémy, no Slovan by mal nastúpiť prakticky s totožným tímom, ako v Budapešti:

Sústredia sa na výkon

"Na tento zápas sa pozeráme úplne od nuly, nehľadíme na to, čo bolo," uviedol Abena. "Bude to o tom, aby sme sa dobre pohybovali a plnili taktické pokyny trénera. Náš fokus je na náš vlastný výkon," dodal. 

Očakáva sa, že štadión bude čoskoro vypredaný. "Pre toto hráme futbal. Dúfame, že štadión bude zaplnený vždy a čo najviac," hovorí holandský futbalista so surinamskými koreňmi. Je jedden z hráčov, ktorý nastúpili v Budapešti aj proti Trenčínu. Cíti sa na 100 % fit a informoval, že všetci hráči sú na zápas pripravení. "Tlak je vždy, to je úplne normálne. Ale strach necítime, nie je to o strachu, ale o koncentrácii. Tá bude kľúčová," vysvetlil.

Futbalisti Fradi absolvovali prípravný tréning

Futbalisti Ferencvárosu Budapešť v utorok poobede pricestovali do Bratislavy. V stredu ich o 20:30 čaká odvetný zápas proti ŠK Slovan Bratislava. Na štadióne na Tehelnom poli absolvovali prípravný tréning. Aké majú pred zajtrajškom pocity? Ta3 bola na mieste.

Čo sa udialo pred 30 rokmi?

V publikácii Sto rokov klubu ŠK Slovan Bratislava, ktorá detailne opisuje situáciu, sa píše, že násilné strety medzi fanúšikmi prebiehali už deň pred stretnutím a v deň zápasu vyvrcholili. Do Bratislavy prišlo povzbudiť Ferencváros približne 10-tisíc fanúšikov, z ktorých väčšina pochádzala z južného Slovenska. Polícia síce zhabala pred zápasom niektorým fanúšikom Ferencvárosu nože, boxery, spreje, železné tyče alebo nunčaky, ale viaceré podobné veci sa podarilo ďalším z nich preniesť na štadión. 

Za takejto organizácie sa v stredu 16. septembra 1992 o 17:00 hodine začal jeden z najrizikovejších zápasov v našej futbalovej histórii. Niektorí zelenobieli priaznivci v hľadisku nevedeli stráviť vývoj zápasu, ktorý sa vyvíjal v neprospech ich mužstva. Na hracej ploche a štadiónom začali lietať plechovky, poháre, kusy betónu a rôzne železo. 

Množstvo lietajúcich predmetov rástlo priamo úmerne s gólmi v bráne maďarského brankára Balogha. Kus betónu rozbil hlavu napríklad aj fotoreportérovi denníka Šport Dušanovi Koutnému. Dobre organizovaní chuligáni zase napádali políciu a vyvolávali bitky so slovenskými fanúšikmi.

Slovan - Ferencváros 2:1 (úvodný zápas 2. predkola LM)

Minulotýždňový úvodný zápas 2. prekola Ligy majstrov medzi Slovanom a Ferencvárosom sme sledovali online priamo v Budapešti. Domáci viedli od 70. minúty po góle Kristoffera Zachariassena, o obrat slovenského šampióna sa postarali v záverečnej desaťminútovke presnými zásahmi Guram Kašia a Tigran Barseghjan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok