Podarí sa Slovanu zopakovať históriu? Teraz má jedinečnú šancu opäť vyradiť Ferencváros

TA3 TASR
26.7.2022 11:58

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava majú po tridsiatich rokoch opäť šancu vyradiť Ferencváros Budapešť z najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. V úvodnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov zvíťazili na štadióne maďarského rivala 2:1 a dvojzápas sa do postupového konca pokúsia dotiahnuť v domácej odvete. Zbrane však pred stredajším duelom na Tehelnom poli neskladajú ani hostia.

Slovan prešiel cez Ferencváros v 1. kole LM 1992/1993 po domácom víťazstve 4:1 a remíze u súpera 0:0. Aj tentoraz si v prvom zápase vypracoval nádejnú východiskovú pozíciu, hoci do Budapešti cestoval po nečakanej prehre v otváracom súboji Fortuna ligy v Podbrezovej 1:2. Na odvetu sa naladil jednoznačným ligovým triumfom nad Trenčínom 4:0. "Dali sme sa do dobrej nálady, do pohody pred Ferencvárosom. Verím, že budeme opakovať takéto výkony," povedal obranca David Hrnčár, ktorý dal v sobotu prvé dva góly v drese "belasých" v najvyššej slovenskej súťaži.

Po jednom zásahu pridali Andre Green a striedajúci Juraj Kucka, ktorý si otvoril strelecký účet v Slovane, no ani raz sa nepresadili hrotoví útočníci Eric Ramirez s Ivanom Šaponjičom. "Musíme sa zlepšiť v strede útoku, musíme sa zlepšiť v nábehoch a štandardných situáciách. Tých vecí je tam veľa na to, aby sme boli úspešní proti Fradi. Verím, že zápas bude emočný, dobrý. Dvaja, traja hráči ma upútali výkonom, tlačia sa do základnej zostavy, takže uvidíme, čo nám prinesie streda," povedal tréner Vladimír Weiss st. Ferencváros cez víkend nehral, nová sezóna maďarskej ligy sa ešte nezačala. "Vytvorili sme si veľa šancí, mali sme loptu v našej moci, dvakrát Slovanu pomohla konštrukcia bránky. Nevyšlo to, ale zápas si dobre zanalyzujeme a ideme ďalej. Verím, že stále môžeme postúpiť. Máme to v našich rukách," dodal k úvodnej konfrontácii kouč Stanislav Čerčesov.

Kapacita vyše 20-tisíc divákov

Slovan v pondelok informoval, že sa blíži k vypredaniu Národného futbalového štadióna. "Z bezpečnostných dôvodov sme museli niektoré sedadlá v sektoroch vyblokovať, a teda o tieto miesta sme museli znížiť kapacitu. Maximálna kapacita na tento zápas teda bude 21 500 divákov. Aktuálne je predaných vyše 20 500 vstupeniek a v predaji zostáva už len posledná necelá tisícka vstupeniek," znela pondelňajšia informácia marketingového riaditeľa Tomáša Straku na oficiálnej klubovej webstránke.

Organizátori aj polícia pripravujú opatrenia, aby sa nezopakovali nešportové udalosti spred tridsiatich rokov, keď vzájomné stretnutie v Bratislave poznačili výtržnosti hosťujúcich priaznivcov a razantná odpoveď slovenskej polície. Pred týždňom v Budapešti sa na tribúnach podarilo udržať pokoj, žiadne zásahy policajného komanda neboli potrebné. "Verím, že v Bratislave bude praskať štadión vo švíkoch a že vo vynikajúcej atmosfére nás diváci poženú za postupom," povedal Weiss st. Na postupujúceho čaká v 3. predkole LM víťaz dvojzápasu medzi FC Zürich a Karabachom Agdam (prvý duel 2:3), zdolaný tím pokračuje v 3. predkole Európskej ligy proti neúspešnému z dvojice Olympiakos Pireus - Maccabi Haifa (1:1).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok