OĽANO kúpilo nové skladové priestory. Od koho a za koľko sa však nevie

TA3
4.7.2022 12:11

OĽANO kúpilo v centre Bratislavy nové nehnuteľnosti. Ide o skladové priestory pár metrov od straníckej centrály. Strana tvrdí, že ich kúpila z praktických dôvodov. Za koľko a od koho sa ale nevie.

OĽANO kúpilo nové skladové priestory. Od koho a za koľko sa však nevie
TASR/Martin Baumann

OĽANO dokúpilo priestory na bratislavskej Zámockej ulici neďaleko straníckej centrály, potrebuje vraj "úložný priestor". Nie je však jasné za koľko a od koho tieto priestory kúpili. Upozornil na to Denník N v súvislosti s vyjadreniami a politikou lídra strany Igora Matoviča, ktorý pri jej zakladaní sľuboval transparentnosť.

Stranícka centrála s kancelárskymi priestormi za 250-tisíc eur stojí neďaleko parlamentu a Bratislavského hradu. OĽANO ju kúpilo ešte v roku 2018, doteraz tam však nezorganizovali ani jednu tlačovú besedu, píše Denník N. Oficiálne stanovisko OĽANO hovorí, že ide o "pracovisko hnutia na rôzne účely, politické rokovania či pracovné porady". Šéf poslaneckého klubu Michal Šipoš k tomu dodal, že tlačovú besedu tam urobia vtedy, keď budú priestory hotové.

Otázniky okolo financií v OĽANO

Ako to teda s financiami v OĽANO vlastne funguje? Minister financií Igor Matovič a líder najsilnejšej vládnej strany ešte v júni v diskusii na televízii JOJ hovoril o tom, že nemá vlastný účet a nepoužíva ani bankomatovú kartu. S účtom OĽANO vraj tiež nikdy nenarábal, ku koncu minulého roka bolo na ňom pritom vyše 11 miliónov eur, čo vyplynulo z nedávnej výročnej správy hnutia.

OĽANO na otázky okolo vlastného účtu reagovalo s tým, že je zaň zodpovedný "generálny manažér", ktorým je Július Jakab. Odkedy má hospodárenie hnutia na starosti sa však nevie a nevie sa ani to, kto ho touto funkciou poveril.

OĽANO patrí medzi najbohatšie strany, finančne si hnutie polepšilo aj po posledných parlamentných voľbách, v ktorých za hlasy voličov získali miliónový príspevok. Strany majú nárok na tieto peniaze zo zákona. Podľa Denníka N hnutie bohatne aj vďaka príspevkom, ktoré chcel Matovič ešte v opozícii zrušiť, počas jeho vlády však nič také nenavrhol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok