Volkswagen Golf R 20 Years nie je len optickým paketom. Prináša aj vyšší výkon

TA3/SZ
2.6.2022 18:30

Volkswagen prináša špeciálnu edíciu najvýkonnejšieho Golfu v ponuke, ktorá oslavuje 20 rokov pôsobenia divízie Racing. Novinka však neprináša len pozmenený vzhľad, ale aj zvýšený výkon. Akú porciu výkonu môžme očakávať?

Volkswagen Golf R 20 Years nie je len optickým paketom. Prináša aj vyšší výkon
Volkswagen

V priebehu aktuálneho roku množstvo nemeckých automobiliek oslavuje výročie založenia svojich športových oddelení. Chýbať teda nemôže ani Volkswagen s oddelením Racing, ktorého vznik aktuálne značka oslavuje špeciálnou edíciou ostrého hatchbacku Golf R. Spomínaný Golf s prívlastkom 20 Years je jeden z najvýkonnejších Golfov, aký kedy uzrel svetlo sveta.

Dvojlitrovému štvrovalcu, ktorý bežne nájdeme v Rku inžinieri uštedrili navyše 13 konských, čo vo výsledku znamená, že budúci majiteľ bude mať k dispozícii 333 konských síl. Výkon motora je prenášaný na obe nápravy prostredníctvom automatickej prevodovky DSG.

Volkswagen Volkswagen

Akcelerácia z pokoja na 100 km/h zaberie len krátkych 4.6 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na hodnote približne 270 km/h. Zrýchlenie teda jednoznačne potvrdilo, že novinka je najrýchlejším sériovo vyrábaným Golfom všetkých čias. Po stránke dizajnu sa môžme tešiť na ikonické lakovanie karosérie v modrej farbe Lapiz, ktorej sekundujú rovnako modré, 19 palcové disky kolies. Ďalším špecifickým prvkom je výrazný strešný spojler či množstvo nápisov odkazujúcich na špeciálnu edíciu.

Volkswagen Volkswagen

Zaujímavosťou tejto edície je takzvaný Emotional Start, ktorý pri štarte vytočí motor na 2500 otáčok za minútu, čím vodičovi zabezpečí akustický zážitok vychádzajúci z výfukového systému. V interiéri pribudlo iba zopár karbónových komponentov a tlačidlo R na volante, ktoré aktivuje najšportovejší režim. Ten udržuje aj v nižších otáčkach mierne roztočené turbodúchadlo, čím poskytuje rýchlejšiu reakciu na plynový pedál.

Čo sa týka ceny, tak tá doposiaľ zverejnená nebola. Pravdepodobne sa tak stane v najbližších týždňoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok