BMW M4 CSL stanovilo na okruhu Nürburgring rekordný čas značky

TA3/SZ
2.6.2022 11:00

Odľahčené, limitované a výkonné BMW M4 CSL zajazdilo na známom pretekárskom okruhu Nürburgring najlepší čas v rámci značky BMW. Za aký čas novinka pokorila tento mimoriadne náročný okruh?

BMW M4 CSL stanovilo na okruhu Nürburgring rekordný čas značky
BMW

Len pred pár dňami BMW vypustilo do sveta model, ktorý oživil legendárne meno CSL. Nová M4 CSL prináša množstvo vylepšení či už po stránke dizajnu, alebo aj techniky. Už pri predstavení muselo byť skalným fanúšikom značky jasné, že M4 CSL bude na okruhu ako doma, čomu budú zodpovedať aj časy kôl. A tak sa aj stalo. Firma sa aktuálne pochválila, že s modelom M4 CSL prekonala svôj najlepší čas na okruhu Nürburgring. Okruh dlhý 20.83 kilometra preletela M4 CSL za výborných 7:20;207, čím prekonala radikálnu M4 GTS až o osem sekúnd.

BMW BMW

Pri meraní času oboch spomínaných verzii sedel za volantom vývojový inžinier BMW M Jörg Weidinger. V rýchlych pasážach trate sa podarilo testovaciemu jazdcovi dosahovať rýchlosti na úrovni až 300 km/h, čo je na túto trať úctyhodný údaj. Mimoriadne rýchlu jazdu v ,,zelenom pekle” si môžte teraz spolu s nami vychutnať v nižšie priloženom videu.

Témy: BMW BMW M4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok