NHL: Neskutočné ofenzívne divadlo. Avalanche triumfovali nad Oilers v 14-gólovej prestrelke

TA3 TASR
1.6.2022 06:58

Hokejisti Colorada Avalanche triumfovali v noci na stredu v prvom zápase finále Západnej konferencie NHL nad Edmontonom Oilers 8:6. V drese domácich sa dvakrát gólovo presadil útočník J.T. Compher, obranca Cale Makar zaznamenal gól a dve asistencie.

NHL:
TASR/AP

Avalanche však prišli o brankára Darcyho Kuempera, ktorý v 28. minúte za stavu 6:3 odstúpil pre zranenie v hornej časti tela. Nahradil ho Čech Pavel Francouz. Brankárov menil aj Edmonton, Mikea Smitha vystriedal po šiestom inkasovanom góle Mikko Koskinen. Fínsky brankár inkasoval iba raz, domáci korunovali svoje víťazstvo gólom do prázdnej bránky z hokejky Gabriela Landeskoga.

 Na oboch stranách sa strelecky presadili všetky štyri formácie. Vedenia sa ujali ako prví hostia v 6. minúte, keď sa presadil najlepší kanonier play off Evander Kane a zaznamenal tak trinásty gól v trinástich zápasoch. Už o 36 sekúnd neskôr však vyrovnal Compher a Colorado nakoniec vyhralo prvú tretinu 3:2. 

Po druhej viedli domáci už 7:4. Edmontonu sa podarilo duel zdramatizovať, ale vyrovnať už nie, keď 22 sekúnd pred koncom stanovil konečné skóre Landeskog. "Ich dvom brankárom sme v súperovej hale strelili šesť gólov, čo by malo stačiť na výhru. Musíme sa zamerať na veci v defenzíve. Niekedy to nie je o tom, čo dostanete, ale o tom, čoho ste sa vzdali a my sme sa dnes vzdali príliš veľa vecí," povedal tréner Edmontonu Jay Woodcroft.

S výkonom v defenzíve nebol spokojný ani dvojgólový strelec domácich Compher: "Myslím si, že pre nás je to dobré víťazstvo. Ale musíme si pár vecí upratať. Dnes sa veľa chalanov vytiahlo v ofenzíve, no musíme toho veľa zmeniť v defenzíve."

Edmonton odštartoval sériu takmer rovnako ako tú v predchádzajúcom kole. Vtedy v prvom zápase prehral prestrelku na ľade Calgary Flames 6:9. Aj v prvom kole na úvod prehral s LA Kings, no "len" 3:4. "Naozaj to bolo veľmi podobné prvému zápasu s Calgary. Colorado má dobrý tím, dáte im šance a oni skórujú," poznamenal kapitán Oilers Connor McDavid, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie. Na konte má už 29 bodov (8+21) a na čele produktivity play off o gól predbehol spoluhráča Leona Draisaitla. Nemecký útočník si v noci pripísal dve asistencie, čo sa mu podarilo už v šiestom zápase za sebou.

Stredajší duel zaostal o jeden gól za rekordným streleckým zápisom v takejto neskorej fáze play off. Edmonton v piatom zápase konferenčného finále v roku 1985 zdolal Chicago Blackhawks 10:5 a Chicago vyhralo v piatom stretnutí finále vyraďovačky v roku 1973 nad Montrealom Canadiens 8:7. Colorado vyrovnalo svoj rekord v počte gólov v jednom zápase play off a tretíkrát v tohtoročnej vyraďovačke dalo aspoň sedem gólov.

Semifinále play off NHL

Prvý zápas finále Západnej konferencie:

Colorado - Edmonton 8:6 /stav série: 1:0/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok