FOTO: Ďalší Slovák v NHL? Regenda mal podpísať dvojročný kontrakt s tímom z Kalifornie

TA3 TASR
1.6.2022 07:37

Slovenský hokejista Pavol Regenda mieri do NHL. Dvadsaťdvaročný útočník podpísal podľa zámorských médií dvojročný nováčikovský kontrakt s klubom Anaheim Ducks. "Káčeri" zatiaľ informáciu oficiálne nepotvrdili.

Podľa portálu puckpedia.com je zmluva dvojcestná a zahrňuje viaceré bonusy. V prvom roku bude mať Regenda v prvom tíme Ducks základný plat 750-tisíc dolárov, na farme by dostal 80-tisíc USD. Okrem toho zinkasuje podpisový bonus 92.500 USD a na výkonnostných bonusoch si môže zarobiť ďalších 82.500 USD. V druhom roku sa jeho základný plat zvýši na 775-tisíc dolárov, v nižšej súťaži bude 80-tisíc USD. Podpisový bonus by sa nezmenil, výkonnostné bonusy by klesli na 57.500 USD.

Regenda zaujal svojimi výkonmi v uplynulej sezóne, keď bol druhý najproduktívnejší hráč Michaloviec s 39 bodmi (15+24) v 45 zápasoch základnej časti Tipos extraligy. V play off pridal šesť bodov (5+1) v šiestich dueloch. Výkonmi si vypýtal miestenku na ZOH 2022 v Pekingu, kde pomohol gólom a tromi asistenciami k zisku historického bronzu.  

Na uplynulých MS vo Fínsku bol s piatimi gólmi najlepší strelec slovenského tímu, v ôsmich stretnutiach nazbieral šesť kanadských bodov (5+1). Slovenský krídelník sa ešte pred začiatkom MS dohodol na zmluve s českým extraligistom BK Mladá Boleslav, no napokon zamieri do NHL.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok