NHL: New York Rangers sa po siedmich rokoch prebojovali do finále, zvíťazili v rozhodujúcom dueli

TA3 TASR
31.5.2022 07:50

Hokejisti New Yorku Rangers sa po siedmich rokoch prebojovali do finále Východnej konferencie NHL. V noci na utorok zvíťazili v rozhodujúcom siedmom dueli 2. kola play off na ľade Caroliny 6:2 a v celej sérii triumfovali 4:3 na zápasy.

NHL: New York Rangers sa po siedmich rokoch prebojovali do finále, zvíťazili v rozhodujúcom dueli
TASR/AP

Dvomi gólmi sa pod víťazstvo hostí podpísal Chris Kreider, Adam Fox a Andrew Copp strelili zhodne gól a pridali jednu asistenciu, Mika Zibanejad nazbieral tri asistencie. Tradičnou oporou "jazdcov" bol brankár Igor Šesťorkin, ktorý pomohol k postupu 36 úspešnými zákrokmi. Hurricanes prehrali doma prvýkrát v tejto vyraďovačke, všetkých sedem predošlých domácich súbojov vyhrali.

Zápas nedochytal pre zranenie v dolnej časti tela brankár Caroliny Antti Raanta, ktorý v druhej tretine za stavu 0:2 prenechal miesto Pjotrovi Kočetkovovi. Duel nedohral ani domáci krídelník Seth Jarvis, ktorý utrpel zranenie v hornej časti tela už v prvej tretine po hite Jacoba Troubu.

Rangers postúpili do finále konferencie prvýkrát od roku 2015. Stretnú sa v ňom rovnako ako pred siedmimi rokmi s Tampou Bay, vtedy podľahli Lightning v siedmich zápasoch. Prvý súboj s obhajcom titulu je na programe v noci na štvrtok v newyorskej Madison Square Garden (2.00 SELČ).

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie - 7. zápas:

Carolina - New York Rangers 2:6
/konečný stav série: 3:4, Rangers postúpili do konferenčného finále/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok