Svetlé stránky pandémie? Zmizli všetky pajzle a mizerné podniky, hovorí vychýrený šéfkuchár

TA3/hm ČTK
29.3.2022 14:00

Pandémia covidu mala na reštaurácie po celom svete zničujúci dopad. Za jej svetlú stránku je možné však považovať to, že brandžu zbavila mizerných podnikov.

Svetlé stránky pandémie? Zmizli všetky pajzle a mizerné podniky, hovorí vychýrený šéfkuchár
Profimedia

V rozhovore na rozhlasovej stanici Radio Times to povedal známy britský šéfkuchár a podnikateľ v gastronómii Gordon Ramsay. Reštaurácie, ktoré neponúkali kvalitné služby, dva roky lockdownov a obmedzení podľa neho nezvládli, čo však môže byť skôr dobrá správa.

"Podnikanie utrpelo, ale zlepšuje sa to... Tie posledné dva roky boli zničujúce. Prenajímatelia vám totiž nepovedia, aby ste si urobili dva roky prázdnin. Ale myslím, že teraz je nám už všetkým jasné, že mizerné podniky zmizli," povedal Ramsay.

Gordon Ramsay Profimedia

Šéfkuchár žiadne konkrétne reštaurácie nemenoval, ani keď sa moderátor pýtal, aké podniky alebo reťazce má na mysli. "Jednoducho všetky tie pajzle, ktoré sú v dobrej lokalite a ťažia z toho, pretože okolo chodí veľa ľudí. Teraz však začíname zase s čistým štítom, čo je dobre," povedal. "Zákazníci sú teraz oveľa chytrejší. Vedia toho o jedle viac ako predtým... Vďaka tomu sa brandža zbavila arogancie," dodal.

Denník The Guardian pripomenul, že v Británii sa v priebehu pandémie nadobro zatvorili stovky reštaurácií a pobočiek mnohých reťazcov, vrátane Carluccio’s, Byron Burger, Ask, Zizzi, Bella Italia, Café Rouge, Frankie & Benny’s, Chiquitos či Pizza Express.

Témy: koronavírus
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok