Zelenskyj je terčom. Podľa britského denníka prežil už tri pokusy o atentát

TA3 ČTK
4.3.2022 10:52

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj mal za posledný týždeň prežiť najmenej tri pokusy o atentát. Zabiť sa ho údajne pokúšali žoldnieri z ruskej Wagnerovej skupiny a príslušníci jednotiek z Čečenska.

Zelenskyj je terčom. Podľa britského denníka prežil už tri pokusy o atentát
ČTK

Informoval o tom britský denník The Times. Pokusy o atentát mali podľa denníka zmariť príslušníci ruskej tajnej služby FSB, ktorí sú proti súčasnej vojne. Wagnerova skupina utrpela v Kyjeve straty a údajne bola vydesená, ako presne ukrajinská strana predvídala ich presuny po meste. The Times uvádza, že nemenovaný zdroj blízky skupine povedal, že je "prapodivné", aké dobré informácie mal tím okolo Zelenského. Denník už skôr písal o tom, že v ukrajinskej metropole je 400 wagnerovcov s cieľom vyhľadať a zavraždiť Zelenského.

Poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko ešte v utorok informoval, že v Žytomyrskej oblasti padol do zajatia jeden z príslušníkov Wagnerovej skupiny. Tento Rus mal v minulosti bojovať aj v Sýrii.

Wagnerova skupina je súkromná firma údajne napojená na prokremeľského podnikateľa Jevgenija Prigožina. Európska únia na ňu uvalila sankcie pre mučenie, popravy a vraždy v Líbyi, Sýrii a Donbase.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok