Ministerstvo vnútra plánuje kúpu ekologických vozidiel do vozového parku

TA3/SZ
25.2.2022 11:00

Slovenské Ministerstvo vnútra ohlásilo verejné obstarávanie na kúpu ekologických áut do vozového parku. Časť nových áut dostane aj polícia

Ilustračné foto
TA3 / David Duducz

Ministerstvo vyhlásilo verejné obstarávanie na obnovou vozového parku ekologickými vozidlami, ktoré bude financované z plánu obnovy. Na tieto účely je vyčlenených vyše 20 miliónov eur bez dane a celkovo by malo byť v priebehu roku 2022 dodaných 705 nových áut. Ministerstvo uviedlo, že ,, zákazka sa týka kúpy 705 vozidiel, s možnosťou kúpy ďalších 160 vozidiel počas dvoch rokov, a to v závislosti od potrieb a finančných možností ministerstva vnútra”.

Polícia TA3 / David Duducz

Touto obnovou sa vymení približne 10% vozového parku ministerstva. Zakázka je cielená na ekologické vozidlá a do vozového parku by tak mali pribudnúť elektromobily v prevedení SUV, hatchback, a taktiež aj dodávky. V plug-in hybridnom prevedení budú SUV, sedany, hatchbacky a kombi. Kritériom výberu je cena a dodávateľ môže zaslať ponuku na celok, alebo aj len na jednu kategóriu.

Ilustračné foto TA3 / David Duducz

Nové vozidlá budú putovať v počte 300 kusov polícii a budú aj patrične označené a vybavené, 200 kusov bude policajných so skrytou príslušnosťou k PZ a 205 kusov bez označenia a pravdepodobne aj bez výbavy polície.

Minister Roman Mikulec uviedol ,, toto verejné obstarávanie je samozrejme v súlade s koncepciou obnovy osobných vozidiel autoparku MV SR do roku 2031. Tá na ministerstve vnútra dlhodobo chýbala a pripravili sme ju po dôkladnej hĺbkovej analýze stavu a potrieb rezortu. Znižovanie priemerného veku vozidiel sa okrem úspor pri bežných výdavkoch odrazí aj na bezpečnosti posádok. V neposlednom rade na znížení úrovne produkovaných emisií, pri tomto nákupe to odhadujeme na 2700 ton”.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok