Nové Porsche Macan T má sprostredkovať autentický zážitok z jazdy

TA3/SZ
24.2.2022 18:30

Porsche predstavilo po prvýkrát SUV s označením T. Doteraz nieslo toto označenie len Porsche 911 a 718. Označenie znamená ,,Touring” a prináša zo sebou neopakovateľný pocit z jazdy

Nové Porsche Macan T má sprostredkovať autentický zážitok z jazdy
Porsche

Nové Porsche Macan T sa v ponuke bude radiť medzi základný Macan a Macan S. Jeho výsadou je použitie ľahšieho štvorvalcového motoru s objemom dva litre, ktorý produkuje 265 koní a 400 Nm krútiaceho momentu. Poháňané sú všetky štyri kolesá prostredníctvom automatickej prevodovky PDK.

Z pokoja na 100 km/h novinka vystrelí za 6.2 sekundy a akcelerácia sa upokojí pri rýchlosti 232 km/h. V porovnaní s Macan S, ktorý poháňa šesťvalec má novinka hmotnostnú výhodu až 58.8 kilogramu.

Macan Porsche

Novinkou je aj použitie klasického pružinového podvozku s adaptívnou funkciou, ktorý je oproti štandardu znížený o 15 milimetrov, a taktiež má tuhšie stabilizátory na prednej náprave. Spolu s Macanom T prichádza aj možnosť objednania vzduchového podvozku, ktorý doteraz pre štvorvalcové motory nebol dostupný. V prípade voľby vzduchového odpruženia bude podvozok nižší ešte o 10 milimetrov.

Exteriér prešiel len drobnými zmenami, ktoré zahŕňajú novú šedú farbu Agate, označenia modelu Macan T, čierne doplnky a 20 palcové disky kolies. Športové kožené sedadlá dostali typické prešívanie v tvare pruhov. Samozrejmosťou je kožený volant či typické hodinky na palubnej doske. Cenovka za novinku doposiaľ nebola zverejnená, no do predaja by sa mala dostať už čoskoro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok