Mercedes predstavil elektrické EQE okorenené divíziou AMG

TA3/SZ
23.2.2022 18:30

Mercedes prichádza na trh s plne elektrickým EQE, ktoré si zobralo pod drobnohľad oddelenie AMG. Aký maximálny výkon ponúkne najostrejšia verzia?

Mercedes predstavil elektrické EQE okorenené divíziou AMG
Mercedes

Len nedávno predstavené, plne elektrické EQE z dielne Mercedesu už stihlo prejsť rukami odborníkov z divízie AMG. Čo sa týka dizajnových zmien, tak tie sú zväčša len drobné. Hlavným poznávacím znakom AMG verzie je takzvaný Panamericana Gril. Ide o špecifickú prednú masku so zvyslími predelmi. V zadnej časti nájdeme výraznejší difúzor a odtrhovú hranu.

Eqe Mercedes

Najväčšie zmeny sa odohrávali v pohonnom systéme. Mercedes prišiel hneď s dvoma verziami, a to EQE 43 a EQE 53. Verzia s označením 43 ponúkne výkon 476 konských síl a 858 Nm krútiaceho momentu. Akcelerácia z pokoja na 100 km/h potrvá 4.2 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na hodnote 210 km/h. Dojazd v ideálnych podmienkach je na úrovni 533 kilometrov na jedno nabitie. Okrem iného majú všetky verzie pohon všetkých kolies, vylepšené chladenie, upravený systém rekuperácie a zmenený zvuk, ktorý auto umelo generuje.

Eqe Mercedes

EQE 53 ponúkne vodičovi výkon až 626 koní a 950 Nm krútiaceho momentu. Z 0-100 km/h vystrelí za 3.5 sekundy a akcelerácia sa zastaví až pri rýchlosti 220 km/h. Dojazd tejto verzie by sa mal pohybovať na úrovni 518 kilometrov. Verzia 53 však ponúka aj príplatkový balík AMG Dynamic Plus, ktorý zvýši výkon na 687 koní a magických 1000 Nm krútiaceho momentu.

V takomto prípade potrvá zrýchlenie z 0-100 km/h len 3.3 sekundy a auto dosiahne maximálnu rýchlosť 240 km/h. Hodnoty akcelerácie sú však dostupné iba v prípade, že je batéria nabitá na viac ako 50% v prípade verzie 43, respektíve viac ako 70% v prípade verzie 53.

Oba varianty ponúknu akumulátor s kapacitou 90.6 kWh, ktorý v prípade využitia plného nabíjacieho výkonu dokáže nabiť energiu na prejdenie 180 kilometrov v priebehu 15 minút. Súčasťou výbavy je aj natáčacia zadná náprava, výkonnejšie brzdy a upravený vzduchový podvozok. Súčasťou príplatkovej výbavy môžu byť aj mimoriadne účinné karbon keramické brzdy. Cenovku za novinky automobilka doposiaľ nezverejnila, no do predaja sa dostanú už v priebehu roku 2022.

Témy: Mercedes-Benz
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok