Indické tajomstvo krásnych vlasov: Na pomoc si zoberte kokos, aloe vera a jablčný ocot

TA3/zm
27.2.2022 10:00

Indky sú známe svojimi krásnymi, dlhými, hustými a lesklými vlasmi. Ak sa chcete podobnou hrivou pýšiť aj vy, vyskúšajte triky týchto žien.

Indické tajomstvo krásnych vlasov: Na pomoc si zoberte kokos, aloe vera a jablčný ocot
Pexels/Deena

Starostlivosť indických žien o svoje krásne vlasy spočíva najmä v prírodných produktoch. Európanky nemajú geneticky také bohaté koruny krásy, no zlepšiť stav vlasov môžete pomocou indických beauty trikov, ktoré sú postavené na troch ingredienciách.

Kokosová masáž

Účinky kokosového oleja na pleť sú veľmi dobre známe a rovnako prospešný je aj pre krásu vlasov. Množstvo antioxidantov, vitamínov a živín sa snúbi s antibakteriálnymi účinkami, čo prospieva pokožke hlavy, ale zároveň podporuje výživu, a tým pádom i rast vlasov.

Zoberte si do dlaní menšie množstvo a zahrejte kokosový olej v rukách šúchaním. Následne ho aplikujte ku korienkom a vlasovú pokožku poriadne premasírujte končekmi prstov. Pridať môžete i ťahanie za štice, ktoré tiež uľaví koži na hlave a bude pôsobiť ako masáž.

Olej nechajte po masáži vo vlasoch ešte aspoň polhodinu, aby hriva nasala všetky cenné látky a potom dobre opláchnite, klasicky so šampónom. Túto kúru je vhodné opakovať raz týždenne.

Jablčný šampón

V kozmetických rituáloch sa jablčný ocot vyskytuje minimálne tak často ako kokosový olej. A je to druhá tajná zbraň pre vlasy krásne ako majú Indky. Práve táto ingrediencia vám bude slúžiť namiesto šampónu.

Výhodou spojenia jablčného octu vo vlasoch je, že vyrovnáva pH pokožky a zabraňuje jej svrbeniu. Vďaka tomu by vám vlasy mali dokonca prestať padať vo veľkom a rozštiepené končeky by sa mali stať minulosťou.

Aplikácia je jednoduchá. Každý druhýkrát si vlasy namiesto bežným šampónom umyte jablčným octom.

Zábal z aloe vera

Jedinečnom tejto rastliny je dobre známa a využíva sa od kozmetiky až po zdravotníctvo. V tomto prípade vám cenný gél z aloe vera poslúži ako vlasová maska. Takýto zábal vlasy hydratuje, stimuluje ich rast a dokonca odstraňuje aj odumreté kožné bunky.

Nepotrebujete nič extra. Stačí prírodný gél vmasírovať od korienkov ku končekom a po 10 minútach opláchnuť dôkladne vlasy, prípadne ich umyť priamo so šampónom. Aj túto kúru odporúčajú Indky raz do týždňa, ale v iný deň, ako si robíte kokosovú masáž.

Studená voda

Ženy z Indie majú ešte jeden tajný trik, prečo sa ich vlasy tak nádherne lesknú, a tým je oplachovanie v studenej vode. Podobne ako s pleťou, aj s hrivou dokáže nižšia teplota zázraky. Chladné oplachovanie nakopne krvný obeh a vlasové korienky sa rozbehnú na plné obrátky, výsledkom čoho je rýchlejší rast.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok