Aloe Vera si zamilujete: Lieči poranenia, chráni pleť pred starnutím a vlasy zanechá lesklejšie

TA3/zm
26.10.2021 08:00

V nenápadnej rastline sa ukrýva množstvo sily. Mäsité listy Aloe vera obsahujú liečivý gél, ktorý si poradí s menšími ranami a bude vašim novým beauty pomocníkom.

Aloe Vera si zamilujete: Lieči poranenia, chráni pleť pred starnutím a vlasy zanechá lesklejšie
Pexels/Daria Shevtsova

V súčasnosti poznáme viac než dvesto druhov Aloe Vera - rastliny, ktorá má prezývku púštna ruža, keďže podobne ako kaktus v sebe zadržiava vodu. Jej gél je zdrojom množstva cenných látok ako vápnik, zinok, železo, selén alebo mangán. Aloe Vera obsahuje tiež vitamíny A, B, C či E ako aj aminokyseliny, mastné kyseliny a enzýmy. Vďaka tomu je rastlina, u nás bežne pestovaná ako izbovka, súčasťou liečivých mastí, vitamínov, nápojov, ale najmä kozmetiky.

Spomalí starnutie

Zastaviť zub času nedokáže nič, ale Aloe Vera dokáže starnutie do značnej miery spomaliť. Enzýmy, ktoré obsahuje, pôsobia na voľné radikály, a tak pleť vyzerá sviežo a hydratovaná. Gél z jej listov pomáha tvorbe kolagénu v pleti, a tak si dlhšie drží svoju prirodzenú elasticitu napriek pribúdajúcim rokom.

Zvlhčujúce účinky Aloe Vera však ocení nielen zrelá pleť, ale aj suchá pokožka, a to na celom tele. Ak zbadáte hydratačné či čistiace produkty s prídavkom tejto rastliny, je to stávka na istotu, že budete spokojné.

Domáci gél a šťava

Nebojte sa s rastlinkou experimentovať aj doma. Nemusíte sa spoliehať len na produkty z drogérii. Ak Aloe Vera vypestujete v kvetináči, nijako jej neublíži, ak raz za čas odrežete pár výhonkov. Po okraji ich zbavte ostňov a prekrojte hrubý list, aby ste sa dostali ku gélu.

Gél môžete používať rozmiešaním s vašim bežným pleťovým či telovým krémom, alebo ho cez látku preceďte a využívajte len šťavu.      

Zdravé vlasy

Hydratáciu, ktorú Aloe Vera zabezpečuje, využijete nielen pri pokožke. Vďaka vysokému obsahu vitamínu E je gél zázrakom aj pre vlasy. Od stimulovania pokožky hlavy, zničenia lupín až po rast vlasov – to všetko dokáže obsah listov Aloe Vera.

Ak máte chuť vyskúšať domácu masku, votrite si do vlasov približne dve lyžice šťavy z rastliny, pokožku hlavy dôkladne premasírujte a po štvrťhodine opláchnite.

V prípade, že vám trocha šťavy ešte ostane, nebojte sa pretrieť ňou aj obočia a mihalnice, na ktoré bude mať rovnako stimulačný účinok a podporí ich hustotu.

Témy: Krása Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok