Chcete lepšiu pleť? Dosiahnuť ju môžete aj pomocou vhodných izbových rastlín

TA3/zm
22.2.2022 16:00

V snahe udržať si zdravú, sviežu a mladistvú pleť, vyskúšame my ženy kadečo. Pritom existuje jednoduchý, pomerne lacný a efektný spôsob. Vhodne zvolené izbové rastliny.

Chcete lepšiu pleť? Dosiahnuť ju môžete aj pomocou vhodných izbových rastlín
Pexels/Huy Phan

Jedna či dve rastlinky vám mladistvý vzhľad pleti nezaručia, chce to doslova domácu džungľu, aby ste takouto pomocou dosiahli zdravú pokožku.  

Hydratácia vďaka izbovkám

Na to, že interiérové rastliny majú blahodarný vplyv na zdravie a stav kože, neprišiel žiaden kozmetický prieskum, ale londýnska záhradnícka spoločnosť Royal Horticultural Society. Z ich výskumu vyplynulo, že izbové rastliny udržiavajú pleť hydratovanú a spomaľujú tak proces starnutia. Vhodné zvolené rastliny dokonca dokážu eliminovať tvorbu akné, pretože zvyšujú obranyschopnosť kožnej bariéry.

Žiadne kvety, ale listy

Na to, aby ste dosiahli priaznivý vplyv rastlín na pokožku, nepotrebujete žiadne kvitnúce kvety. Práve naopak, oveľa lepšiu službu vám urobia tie rastliny, ktoré majú veľké zelené listy. Tie totiž uvoľňujú do vzduchu vodné výpary, následne ich nasaje pleť a je tak neustále hydratovaná.

V tomto prípade je však dôležité, aby ste svoje rastlinky pravidelne zalievali, ale aj utierali z ich veľkých listov prach. V opačnom prípade celý, pre pokožku priaznivý proces, nenastane.  

Zelené trio

Mimochodom, už v roku 1989 NASA robila výskum, ktorý potvrdil, že rastliny absorbujú z ovzdušia až 87 percent nečistôt, takže aktuálne výsledky experimentu sú len nadstavbou niečoho, o čom Američania vedia už dávno. Dokonca vedci skúmali jednotlivé rastliny, aby urobili zoznam tých, ktoré sú najväčšími pomocníkmi pre čistý vzduch a de facto tak aj pre pleť.

Do top trojice rastlín, ktoré vám urobia doma najväčšiu službu a môžeme ich volať zelené čističky sa dostali aloe vera, dracéna a potosovec zlatý. Okrem prvej vám možno názvy nič nehovoria, ale keď ich uvidíte, zistíte, že ide o bežne dostupné kvety, ktoré majú mnohí z nás doma ešte od čias socializmu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok