Na osamelom ostrovčeku hľadajú nového krčmára. Pri nástupe ho čaká pivná sprcha

TA3 ČTK
2.1.2022 14:00

Obec v severozápadnom Anglicku hľadá nového prevádzkovateľa krčmy na osamelom ostrovčeku. Nemal by mu prekážať tradičný rituál, kedy je pri nástupe do funkcie poliaty vedierkom piva.

terasy gastro pivo 1140 px
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

Píše o tom denník The Guardian. Ostrov Piel s rozlohou iba 20 hektárov patrí k obci Barrow-in-Furness na výbežku polostrova v Írskom mori, od pevniny je vzdialený asi 800 metrov. Nie je tu nič okrem 200 rokov starej krčmy Ship Inn, zrúcaniny hradu zo 14. storočia a niekoľkých rybárskych stavieb. Nedá sa tam dostať inak ako trajektom alebo pešo po bahnitom dne mora v čase odlivu.

Radnica mesta s približne 57-tisíc obyvateľmi vypísala výberové konanie na nového prevádzkovateľa krčmy po tom, čo predchádzajúci nájomca podniku odišiel pre pandémie covidu.

pivo čapovanie 1140 px (SITA/AP) SITA/AP

Krčmár by sa podľa radnice mal v nasledujúcich desiatich rokoch vedieť popasovať s častým odlúčením, zlým počasím aj dlhou prevádzkovou dobou. Pozitívnymi stránkami tejto práce sú naopak možnosť pozorovania tuleňov, vtáctva aj romantických západov slnka.

"Pokiaľ máte problémy so sebaúctou, vedzte, že budete kráľom alebo kráľovnou," uvádza denník s odkazom na oficiálny titul, ktorý sa krčmárom na ostrove prepožičiava. Na "trón" je nový panovník vždy uvedený pivnou sprchou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok