Nová Mazda 2 je Toyota Yaris v podaní Mazdy

TA3/SZ
14.12.2021 18:30

Veľakrát sme boli svedkami rôznych spoluprác automobiliek, ktorých výsledkom bol model s rovnakým vzhľadom, no pod inou značkou a názvom. Nová Mazda 2 je ukážkovým príkladom

Nová Mazda 2 je Toyota Yaris v podaní Mazdy
Mazda

Automobilky sa rôznymi kooperáciami medzi sebou snažia častokrát znižovať náklady na výrobu a vývoj či už komponentov, alebo aj celých áut. Dokážu tak ušetriť množstvo prostriedkov, ktoré sa odzrkadlia na výslednej cene daného auta. Ideálnym príkladom je novinka pod názvom Mazda 2 Hybrid. Na európskom trhu pôjde v podstate o Toyotu Yaris s logami Mazdy. Mazda mala problém s priemernými hodnotami emisií, takže tento krok napomohol aj k ich zníženiu.

Mazda Mazda

Aké zmeny teda nastali? V podstate ide len o drobné zmeny, ktoré spočívajú v zmene loga v prednej a zadnej časti, a taktiež bol zmenený aj názov modelu na kufrových dverách. Interiér sa nesie v podobnom, jednoduchom duchu zmien. Zmenilo sa v podstate logo na volante a označenie modelu na predných koberčekoch.

Mazda Mazda

Pohon novinky zabezpečuje benzínová atmosferická 1.5-ka s tromi valcami a výkonom 92 konských síl. Spaľovaciemu motoru pomáha hybridný systém. Kombinovaný výkon pohonnej sústavy teda činí 116 koní a 169 Nm krútiaceho momentu. Táto kombinácia umožňuje akceleráciu z pokoja na 100 km/h za približne 9.8 sekundy. Podľa výrobcu by mala byť vďaka úspornému hybridnému systému kombinovaná spotreba len 3.8 litra na sto kilometrov.

Novinka by súčastnú generáciu Mazdy 2 nemala priamo nahradiť, ale iba doplniť ponuku tohto modelu. Na trhu by sa mala nová dvojka objaviť začiatkom roku 2022. Taktiež sa pravdepodobne dozvieme viac informácií o ďalšej spolupráci Mazdy s Toyotou. Myslím si však, že pri určitých modeloch môže byť takáto spolupráca automobiliek vcelku prínosom, ak tým dôjde k zníženiu výslednej ceny produktu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok