V Bratislave sa stalo viacero nehôd. Dopravu komplikuje sneženie

TA3 TASR
9.12.2021 08:03

Dopravu v Bratislave komplikuje vo štvrtok ráno sneženie. V hlavnom meste sa stalo aj viacero dopravných nehôd.

Bratislava zima cesty sneh 1140px (SITA/Branislav Bibel)
SITA/Branislav Bibel

Na vjazde do Bratislavy po D2 zo Stupavy je v pravom jazdnom pruhu odstavený kamión. Vodiči sa v tomto úseku zdržia okolo 20 minút. Informuje o tom zelená vlna RTVS. Podľa Stella centra na D2 v smere Stupava - Lamač - tunel Sitina je zdržanie do 25 minút.

Nehoda sa stala aj na Hodonínskej pri jednom z obchodných centier smerom do Záhorskej Bystrice. Vodiči v tomto úseku musia počítať so zdržaním.

Na začiatku Rusovskej cesty smerom z Viedenskej cesty sa stala nehoda, vodiči sa zdržia v tomto úseku len nárazovo. Druhá nehoda sa podľa Zelenej vlny RTVS stala na M. Schneidera Trnavského za supermarketom smerom do mesta. Vodiči sa v tomto úseku môžu zdržať.

Nehoda sa stala aj na Bajkalskej pri Eurovia Aréne v smere na Prístavný most. V ľavom odbočovacom pruhu sa zrazili tri osobné autá. Staršia nehoda je aj na Pionierskej smerom na Kolibu, kde sa zrazili dve autá. V tomto úseku je potrebné rátať s nárazovým zdržaním v oboch smeroch.

Počasie zatiaľ vo verejnej  doprave v hlavnom meste ani na území Bratislavského kraja nespôsobuje výraznejšie problémy. V prímestskej autobusovej doprave i v rámci liniek MHD možno rátať aj v dôsledku sneženia s miernym meškaním. Potvrdili to hovorcovia organizácií, zabezpečujúcich verejnú dopravu v regióne.

Hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy Eva Vozárová pre TASR uviedla, že zatiaľ nezaznamenávajú výraznejšie problémy, spôsobené počasím. "Niektoré linky prímestskej autobusovej dopravy môžu mať desať- až 15-minútové meškanie, situáciu monitorujeme," uviedla hovorkyňa koordinátora Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji.

Bez obmedzení a výraznejších zdržaní premáva vo štvrtok ráno aj bratislavská MHD. "Dopravní dispečeri Dopravného podniku Bratislava (DPB) situáciu priebežne monitorujú a prispôsobujú výpravu spojov, a to najmä v kopcovitých oblastiach Bratislavy," povedal hovorca DPB Martin Chlebovec.

Problémy neoznamujú ani zo železničných tratí. "Nemáme hlásené meškanie z dôvodu nadmerného sneženia ani popadané stromy na tratiach," bilancovala aktuálnu situáciu na území celého Slovenska hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová. Železničná spoločnosť Slovensko preventívne na svojom twitterovom účte upozorňuje na riziká počasia v doprave, informáciu o meškaní spojov z dôvodu silného sneženia či ním spôsobených komplikácií zatiaľ neudáva.

V Bratislave i Bratislavskom kraji sa očakáva počas dňa výrazná snehová nádielka. Pri celodennom snežení môže podľa meteorológov nasnežiť viac ako 20 centimetrov snehu. Pre oblasť juhozápadu platí výstraha pred snežením druhého stupňa, pre ostatné územia Slovenska s výnimkou krajného severu vydali meteorológovia v súvislosti so snežením výstrahu prvého stupňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok