V nemocniciach na Zemplíne zvýšili počet reprofilizovaných lôžok. Majú ich cez tri stovky

TA3 TASR
6.12.2021 17:48

V sieti nemocníc Svet zdravia v okresných mestách na Zemplíne zvýšili kapacitu reprofilizovaných lôžok. Kým v novembri ich mali zariadenia k dispozícii 256, aktuálne ich je spolu 312. Za posledné dva týždne výraznejšie stúpol počet hospitalizovaných pacientov v nemocnici v Michalovciach.

nemocnica lôžko hospitalizácia 1140px (SITA/Radoslav Maťaš)
SITA/Radoslav Maťaš

Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Bianka Krejčíová. Najviac, o 21, zvýšili zdravotníci počet covidových lôžok v nemocnici v Michalovciach, ktorá má zároveň k dispozícii najviac (9) umelých pľúcnych ventilácií. 

Ako Krejčíová informovala, zariadenie aktuálne eviduje 87 pacientov s ochorením Covid-19, pričom siedmi potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Pred dvoma týždňami tu mali hospitalizovaných 77 takýchto pacientov.

O 80 pacientov nakazených novým koronavírusom sa starajú zdravotníci v nemocnici v Trebišove, napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu si vyžaduje zdravotný stav štyroch z nich. Trebišovské zariadenie je jediné, kde súkromný poskytovateľ zdravotnej starostlivosti počet reprofilizovaných lôžok nezvýšil.

Nemocnice v Humennom a vo Vranove nad Topľou rozšírili kapacitu covidových lôžok o desať a 25, počet hospitalizovaných v nich za posledné dva týždne však mierne klesol. V humenskom zariadení sa znížil z 39 na 30, vo Vranove zo 40 na 33. Obsadené sú všetky umelé pľúcne ventilácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok