V Leviciach je situácia lepšia. Zdravotníci zaznamenali mierny pokles nových prípadov s covidom

TA3 TASR
6.12.2021 16:34

Nemocnica Agel Levice má stále plné kapacity pacientov s novým koronavírusom. Testy však ukázali mierne klesajúci trend vo výskyte nových prípadov ochorenia Covid-19 v regióne za uplynulý týždeň. Pokles predstavoval 15 percent.

nemocnica Agel Levice 1140 px
TASR/Henrich Mišovič

Nemocnica aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 24 pacientom na kyslíkových lôžkach, podporu umelej pľúcnej ventilácie si vyžadujú štyria pacienti, títo sú všetci nezaočkovaní, informoval riaditeľ nemocnice Ján Belanský. Zo zamestnancov nemocnice sú pozitívni na nový koronavírus štyria ľudia, ďalších päť je v karanténe. 

Okrem urgentnej starostlivosti je v levickej nemocnici zastavená akákoľvek plánovaná ústavná zdravotná starostlivosť. Zdravotníci už v boji s novým koronavírusom podali monoklonálne protilátky takmer 90 pacientom, určené sú pre rizikové skupiny pacientov v začiatočnom štádiu.

V rámci prevencie počas uplynulého víkendu zorganizovala nemocnica v Leviciach aj očkovanie jednodávkovou vakcínou Janssen. „Celkovo sme za minulý týždeň podali 3-tisíc vakcín, z toho prvou dávkou 360. Počas soboty prišlo takmer 130 záujemcov,“ povedal Belanský.

Nemocnica zvýšila aj počet vojakov, ktorí pomáhajú zdravotníkom. Momentálne vypomáhajú traja v mobilnom odberovom mieste a traja vo vakcinačnom centre. Dbajú o dodržiavanie poriadku, pomáhajú pri organizácii a usmerňovaní ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok