Nemocnica na Zemplíne už nemá voľné covidové lôžka. Ako sú na tom tie ďalšie?

TA3 TASR
12.11.2021 17:12

Nemocnica v Trebišove má v piatok obsadených všetkých 83 covidových lôžok. Celkový počet pacientov s ochorením Covid-19 hospitalizovaných v štyroch nemocniciach siete Svet zdravia na Zemplíne sa oproti utorku znížil o 12. Z 19 umelých pľúcnych ventilácií, ktoré majú tieto zariadenia spolu k dispozícii, ich je aktuálne voľných päť.

úmrtia nemocnica lôžko choroba 1140px (TASR/Michal Svítok)
TASR/Michal Svítok

Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Bianka Krejčíová. V trebišovskej nemocnici, kde od utorka prijali na covidové lôžka siedmich pacientov, sú v prevádzke všetky štyri umelé pľúcne ventilácie, ktorými zariadenie disponuje.

Najväčší pokles pacientov (o 14) s ochorením Covid-19 za uplynulé tri dni zaznamenala nemocnica vo Vranove nad Topľou. V piatok ich tam evidujú 38, pričom napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu si vyžaduje zdravotný stav štyroch z nich. Obsadenosť nemocnice (72 percent) je aktuálne najnižšia v rámci regiónu.

Zo 72 na 66 sa znížil počet pacientov na covidových lôžkach v michalovskej nemocnici. Z ôsmich úmelých pľúcnych ventilácií sú aktuálne obsadené tri. V nemocnici v Humennom pribudol od utorka jeden pacient s ochorením Covid-19, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú traja spomedzi 39 hospitalizovaných s týmto ochorením.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok