Výročný snem Smeru sa uskutoční v režime OTP. Strana chce ukázať, ako by bojovala s pandémiou

TA3 TASR
9.11.2021 15:28

Opozičný Smer-SD bude mať výročný snem 17. novembra. Prebiehať bude v režime OTP, centrála strany preplatí delegátom aj testy na ochorenie Covid-19. Avizoval to líder Smeru-SD Robert Fico.

tb_smer_3.jpg
TA3

Podľa jeho slov chce strana snemom ukázať, ako by konala, keby bola súčasťou vládnej koalície. Vyhlásil, že riešenie nejde cez očkovanie. Zároveň pozval verejnosť na kladenie vencov k soche Alexandra Dubčeka pred budovou Národnej rady SR, na ktorom sa 17. novembra zúčastnia i delegáti snemu.

"Nie je náhoda, že bude náš snem 17. novembra, pretože v tomto štáte vnímame totálnu deštrukciu právneho štátu, demokracie a ľudských práv," uviedol Fico a poukázal na pripravované opatrenia v súvislosti so zhoršujúcou sa pandemickou situáciou. Snem sa má konať v režime OTP a testy preplatí centrála strany každému delegátovi. Fico ich odporučil aj očkovaným účastníkom snemu, ale aj tým, ktorí ochorenie Covid-19 prekonali. "Náš prístup je postavený na dobrovoľnosti a rovnosti, nemôžeme nikoho nútiť do očkovania," podotkol. Zdôraznil, že otestovaní a ľudia po prekonaní by mali byť vnímaní ako rovnocenní s očkovanými.

Práve ľudia po testovaní sú podľa Fica najbezpečnejší z hľadiska šírenia nákazy. Namietal napríklad to, že v čiernych okresoch by mohli reštaurácie navštevovať len očkovaní. "Zaočkovaný môže roznášať Covid-19," podčiarkol s tým, že umožnenie voľného pohybu len takýmto ľuďom povedie k problémom a nárastu počtu ochorení.

Kroky vlády v oblasti pandémie vyvolávajú podľa lídra Smeru-SD množstvo ústavných otázok. Vyhlásil, že "všetky hlúpe opatrenia", ktoré zavádzajú segregáciu a nedobrovoľnosť pri očkovaní, bude strana napádať na Ústavný súd SR. Ten Fico opakovane vyzval, aby rozhodol o ústavnosti vyhlasovania opatrení a obmedzení na základe vyhlášok hlavného hygienika.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok