Líčenie podľa farby očí: Na aké tiene staviť, ako ste zeleno, hnedo alebo modrooká

TA3/zm
7.11.2021 10:00

Dajte svojim očiam čo najviac vyniknúť vhodným líčením. Vašu farbu môžu ešte viac podčiarknuť dobre zvolené očné tiene. Poradíme vám, aké odtiene si vybrať.

Líčenie podľa farby očí: Na aké tiene staviť, ako ste zeleno, hnedo alebo modrooká
Pexels/MART PRODUCTION

To, že sa vám niektoré očné tiene páčia neznamená, že vám i lichotia. Niektoré odtiene sú pre vás vhodnejšie, iné menej a závisí to od farby dúhovky, nie od vkusu a preferencií.

Tóny pre hnedé oči

Hnedé oči sú podobné ako čierna farba v móde. Hodia sa ku všetkému a dávajú vám najviac možností kombinovania farieb. Siahnuť môžete po zemitých tónoch, ale aj po farebnejších tieňoch ako je modrý či zelený.

Ak by ste sa mali niečomu vyhnúť, tak snáď len svetlým pastelovým farbám. Tie popri farbe vašich očí zanikajú a jednoznačne hnedoočky viac vyniknú so sýtejšími odtieňmi.

Pri večernom líčení sa práve vy nemusíte báť okrem výrazných farieb ani metalických odleskov. Výborne sa s budú s farbou vašej dúhovky dopĺňať.

Líčenie očí Pexels/Anderson Guerra

Zelenoočky a tiene

Vaša farba očí si vyžaduje dodať pomocou tieňov kontrast. Rozhodne by ste nemali siahať po zelenej farbe, ktorá popri vašej dúhovke zanikne. Pozor, ani modré líčenie nie je pre vás úplne ideálne, pretože môžete pôsobiť unavene a mdlo.  

Naopak, fialová, sivá i odtiene hnedej podčiarknu vašu prirodzenú farbu. Okrem očných tieňov môžete experimentovať aj s ceruzkami a maskarami v týchto tónoch.

Bez ohľadu na farbu očí voľte počas jari a leta aspoň trochu farieb, no naopak počas jesene a zimy siahnite po očných tieňoch v nude odtieňoch.  

Líčenie pre modrooké  

Paleta zemitých tónov až po zlaté odlesky je pre vás to pravé. Ak chcete svoje líčenie zjemniť, nemusíte sa báť ani teplých odtieňov od ružovej po broskyňovú. Aj obľúbené dymové líčenie pri vašej farbe očí vynikne najviac.

Tabu je však pre vás modrá, bledosivá a zelená, ktoré v kontexte dúhovky zanikajú a „zatvárajú“ váš pohľad.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok